Broodjes met duo van zalm
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
3 op 5Brunch,Picknick
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 100 g verse zalmfilets
- 2 eetlepels fijngehakte bieslook
- 75 g verse kaas in schaaltje (Philadelphia of andere)
- 1 citroen
- 100 g gerookte zalm
- 4 meergranen keizerbroodjes
- tuinkers
- 1/3 komkommer
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990031300249200000
F2021022400077520000
F2014061600196900000
F2021041400079670000
Laad nog 3 producten
Begin met koken
- Snij de verse zalm in 4 stukken. Gaar ze in kokend water in een steelpan en reken 3 min. gaartijd op zacht vuur vanaf het hernemen van het kookpunt. Giet af en laat lauw worden.
- Prak ondertussen de verse kaas met een vork. Doe er de bieslook bij en de met een mes gehakte gerookte zalm.
- Verkruimel de gekookte zalm en voeg toe aan de bereiding. Doe er citroensap en peper en zout bij naar eigen smaak. Zet bij voorkeur 30 min. in de koelkast.
- Snij de broodjes open, beleg met komkommerschijfjes en een dikke eetlepel van het zalmmengsel en werk af met tuinkers.
- Leg er de bovenste helften terug op. Smakelijk!
Kooktip
Met deze bereiding kan je ook tomaten vullen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 596; energie (kCal): 142; vetten (g): 7; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 9; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 236,86
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Brunch,Picknick
Brunch
Zomer
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1990031300249200000
F2021022400077520000
F2014061600196900000
F2021041400079670000
Laad nog 3 producten