Recept zoekresultatenBrochettes met vers fruit
Delhaize logo
 • Brochettes met vers fruit
  A

Brochettes met vers fruit

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Kids
Dessert
Brochettes met vers fruitA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 10 mooie aardbeien
 • 10 zwarte rozijnen
 • 2 grote plakken verse ananas

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Snijd (per gezichtje) uit de grote zwarte rozijnen 2 kleine driehoekjes en 1 klein gebogen stukjes. Duw ze met behulp van een puntig mes in 8 aardbeien om ogen (driehoeken) en een glimlach (gebogen stukken) te maken. Zorg ervoor dat het groen een warrig kapsel voorstelt.
 2. Snijd de andere aardbeien in plakjes.
 3. Schil de stukken ananas, haal met een appelboor het vezelige middelste deel weg en snijd elke schijf in 8 driehoeken.
 4. Stel 2 brochettes per persoon samen door er de ingrediënten in deze volgorde op te prikken: een stukje ananas (breedste stuk onderaan), een plakje aardbei, een zwarte rozijn en opnieuw een stukje ananas (breedste stuk bovenaan).
 5. Doe er tot slot voorzichtig de aardbeien bij, zonder ze volledig te doorboren met de brochettestokjes.
 6. Serveer gekoeld.

Kooktip

Je kunt ook “rupsen” maken door verschillende stukken fruit van gelijke grootte op een stokje te prikken en te eindigen met een rond hoofd.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 207; energie (kCal): 49; vetten (g): 0,3; verzadigde vetten (g): 0; koolhydraten (g): 10,3; suikers (g): 8,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 0,6; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 50,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Kids
Overig
Lente,Zomer
Dessert
 • Brochettes met vers fruit
  A