Bloemkoolschaapjes in de wei
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids
Snack
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 1 kleine bloemkool
- 15 zwarte olijven zonder pit
- enkele blaadjes sla
- 1 bussel radijzen
- 30 zonnebloempitten
- 100 g mayonaise (voor de saus)
- 100 g plattekaas of vaste, Griekse yoghurt (voor de saus)
- 2 el ketchup (voor de saus)
- 1/2 eetlepel honing (voor de saus)
- een snuifje kerriepoeder (voor de saus, facultatief)
- peper en zout (voor de saus)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1991062800394700000
S2015011600013470000
S2008092200014040000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min.
- Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak met peper en zout indien nodig. Bewaar in de koelkast.
- Voor de radijsbloemen: snij de radijzen in 8 zonder ze helemaal door te snijden en leg ze dan in koud water.
- Snij de zonnebloempitten in twee en behoud enkel de puntige helften. Steek er 2 in elke olijf en snij de olijven aan de kanten ondiep in voor de oren.
- Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de onderkant eerst egaal af zodat ze beter blijven staan en snij er dan eventueel stukjes af voor het maken van de pootjes. Steek een ½ tandenstoker in elk roosje en prik er de olijven op. Verwittig iedereen dat er tandenstokers in de schaapjes zitten om ongelukken te voorkomen!
- Snij de slablaadjes heel fijn, schik ze op een serveerschaal, voeg de radijsbloemen en de schaapjes toe. Serveer de saus apart.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Lente,Zomer
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F1991062800394700000
S2015011600013470000
S2008092200014040000
Laad nog 4 producten