Bloemkoolbeignets
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
1 op 5Vegan
Brunch,Picknick
Snack
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 1 Porties
- 1/2 bloemkool
- 250 g bloem
- 1 citroen
- 1/4 bussel gehakte koriander
- 33 cl Ginettewitbier
- frituurolie
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009042400306330000
F2020032400055500000
Reeds in je keuken
S1991062500095700000
S1991090400006620000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en dompel ze in een kleine pot kokend gezouten water. Laat ± 6 min. sudderen tot de bloemkoolroosjes mals zijn. Laat ze uitlekken en dep ze met keukenpapier droog.
- Doe de bloem, de fijngeraspte zeste en het sap van de biocitroen, de gehakte koriander, peper en zout in een grote kom.
- Meng alles beetje bij beetje en al kloppend met ijskoud witbier tot een deeg. Haal de bloemkoolroosjes door het deeg en bak ze goudbruin in hete frituurolie (180°C). Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Serveer de beignets als voorgerecht, met een citroen-yoghurtmayonaise en een slaatje, of als bijgerecht met partjes citroen.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegan
Brunch,Picknick
Snack
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009042400306330000
F2020032400055500000
Reeds in je keuken
S1991062500095700000
S1991090400006620000