Bietenvingers met comté
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar
Snack
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 8 Porties
- 2 plakken bladerdeeg bio
- 2 kleine, gekookte rode bieten bio
- 50 g comté bio
- 3 eetlepels cashewnoten bio
- 1 eetlepel verse, fijngehakte rozemarijnblaadjes bio
- zwarte peper bio
- 1 ei bio
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008061600187800000
F1993101900107900000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 25 min. baktijd
- Snijd het bladerdeeg in 4 en snijd de stukken deeg dan verder in vierkanten van dezelfde grootte.
- Hak met een mes de cashewnoten in grote stukken. Snijd de bieten en de comté zonder korst in fijne reepjes van 1 cm breed.
- Prik met een vork in één stukje bladerdeeg. Leg er een reeks bieten op, dan een reeks kaas en dan een reeks cashewnoten en laat telkens 1 cm vrij aan de buitenkant. Herhaal dit tot het vierkant volledig bedekt is. Strooi er dan royaal peper en een beetje verse rozemarijn over. Bevochtig de randen. Leg een vierkant bladerdeeg op het eerste vierkant en druk goed op de randen om ze vast te maken. Doe hetzelfde met de rest van de ingrediënten.
- Leg de bladerdeegvierkanten op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Bestrijk ze met het opgeklopte ei en zet ze 30 min in de koelkast. Verwarm de oven voor op stand 6, 180°C.
- Laat gedurende 20 min bakken, tot de bovenkant goudbruin is geworden. Draai ze dan voorzichtig om en laat nog 5 min verder bakken.
- Snijd de vierkanten ten slotte in fijne reepjes van gelijke grootte. Warm of lauw opdienen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1216; energie (kCal): 291; vetten (g): 17,1; verzadigde vetten (g): 7,7; koolhydraten (g): 26,3; suikers (g): 4,1; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 7,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 291,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Snack
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008061600187800000
F1993101900107900000