Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenAspergecarpaccio met verse krab
Delhaize logo
  • Aspergecarpaccio met verse krab
    A

Aspergecarpaccio met verse krab

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Pasen
Voorgerecht
Aspergecarpaccio met verse krabA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel witte asperges (500 g)
  • 1 citroen
  • 1 kl honing
  • 4 el olijfolie
  • 4 takjes dragon
  • peper en zout
  • 500 g krabklauwen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Honing | Acacia
    250 gr
    9,96 €/kg
    €2,49
    S2020101300467920000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Breek het uiteinde van de witte asperges af. Schil ze en snijd ze fijn met een mandoline of een dunschiller. Schik ze op de borden.
    2. Meng het sap van de citroen met honing en voeg er olijfolie aan toe, samen met de gehakte dragon, peper en zout. Besprenkel de asperges met dressing en laat 10 min. rusten. Haal intussen het vlees uit de krabklauwen en verdeel het over de borden. Dien op en geef de extra dressing er apart bij.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 505; energie (kCal): 121; vetten (g): 8,2; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 3,8; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 195,29
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Pasen
    Lente
    Voorgerecht
    • Aspergecarpaccio met verse krab
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Honing | Acacia
    250 gr
    9,96 €/kg
    €2,49
    S2020101300467920000
  • Reeds in je keuken
  • Olijfolie | Culinaire
    1 l
    6,49 €/l
    €6,49
    S2019081300291230000
  • Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    45 gr
    30,00 €/kg
    €1,35
    S2021021000507950000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden