Asperge-tagliatelle met langoustines
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€€Score
1 op 5Pasen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 takjes basilicum
- bieslook
- 20 gepelde langoustinestaarten of grote garnalen
- 20 dikke, witte asperges
- nootmuskaat
- peper
- 20 cl room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F2019052700038500000
S2016071503659440000
S2021021100508730000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
- Leg de asperges op een werkvlak en schil ze met een dunschiller.
- Snij van de onderkant het houterige gedeelte af (ca. 2 cm).
- Trek met de dunschiller van boven naar beneden fijne slierten van de asperges zodat je een soort tagliatelle krijgt.
- Kook de aspergeslierten gedurende 2 minuten in kokend gezouten water.
- Giet de slierten af door een zeef en vang 40 cl van het vocht op.
- Laat het aspergenat inkoken tot de helft van het volume, voeg er de room aan toe en laat nog een beetje indikken.
- Doe de gepelde langoustinestaarten bij de saus en laat ze zachtjes gaar worden gedurende 30 seconden.
- Voeg er de aspergeslierten en de fijngehakte basilicum aan toe, kruid naar smaak met zout, peper en wat nootmuskaat.
- Warm de borden voor.
- Leg telkens een hoopje aspergetagliatelle met basilicum in het midden van het bord en schik er de langoustinestaarten rond.
- Garneer met wat bieslook.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 549; energie (kCal): 132; vetten (g): 10,2; verzadigde vetten (g): 5,7; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 289,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Pasen
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2021022400077520000
F2019052700038500000
S2016071503659440000
S2021021100508730000
Laad nog 2 producten