Appeltaart met frangipane
door Alexandre Dionisio
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
4 op 5Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Dessert

Ingrediënten voor 8 Porties
8 Porties
- 2 eieren
- 2 appelen (voor de taart)
- 1 appel (voor de afwerking)
- 1/2 citroen
- 140 g amandelpoeder
- 1 plak bladerdeeg
- 100 g kristalsuiker
- 75 g zachte boter
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Appels | Elstar | Verpakt
800 gr
€2,49

Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69

Vahiné
Amandelen | Poeder
2 × 125 gr
€13,50

Delhaize
Bladerdeeg | Vers
230 gr

€0,79

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79
Reeds in je keuken

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99
Totaal:
€20,45
Begin met koken
Bereidingstijd: : 20 min.
- Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de boter, de suiker, de eieren en het amandelpoeder tot een homogene crème.
- Bekleed een taartvorm met het bladerdeeg en prik enkele gaatjes in het deeg met een vork. Verdeel de frangipanecrème met de rug van een lepel over het deeg of spuit ze er met een spuitzak op.
- Snijd de appelen eerst in partjes en dan, met de mandoline, in fijne plakjes. Schik de appelplakjes mooi op de crème en schuif de taart 20 min. in de oven.
- Snijd de resterende appel in kleine blokjes, besprenkel ze met citroen en bestrooi er de taart mee zodra ze uit de oven komt. Laat even rusten en dien lauw op.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Dessert
Ingrediënten voor 8 personen
Toon:

Delhaize
Eieren | Medium | Vrije uitloop
6 st

€2,19

Delhaize
Appels | Elstar | Verpakt
800 gr
€2,49

Delhaize
Citroen | 1 st
1 st
€0,69

Vahiné
Amandelen | Poeder
2 × 125 gr
€13,50

Delhaize
Bladerdeeg | Vers
230 gr

€0,79

Tienen-Tirlemont
Bloemsuiker
250 gr
€0,79
Reeds in je keuken

Balade
Zachte boter | Opgeklopt
130 gr
€2,99