Appelcompote met 3 aroma’s
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids
Dessert
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 15 cl appelsap
- 1 bio citroen
- 6 golden appels (1,2 kg)
- 4 el honing
- 2 vanillestokjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1999022500207760000
F2020032400055500000
F2009120400332030000
S2005090800094310000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Rasp de schil oppervlakkig van de citroen en pers het sap uit de citroen. Doe alles in een stoofpan.
- Schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij elk kwartje in 4 schijfjes. Doe ze bij in de pan en meng goed.
- Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap er met een mespunt het merg uit.
- Doe alles bij in de pan en voeg het appelsap en de honing toe.
- Laat op een laag vuur gaar stoven in 15 à 20 min. tot de appels heel zacht zijn: eerst met deksel, nadien zonder indien ze teveel vocht vrijgeven.
- Serveer lauw met een bol ijs of heel koud, puur of met plattekaas.
- Deze compote is ook heel lekker bij gebakken eendenborst of bij een voorgerecht met kaas (geitenkaas, camembert, enz.)
Kooktip
Je kan de compote (zonder de vanillestokjes) mixen en gebruiken voor het maken van aperitiefglaasjes (met blokjes gebakken pens).
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 251; energie (kCal): 60; vetten (g): 0,4; verzadigde vetten (g): 0,1; koolhydraten (g): 13,2; suikers (g): 12,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 0,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 185,1
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S1999022500207760000
F2020032400055500000
F2009120400332030000
S2005090800094310000
Laad nog 1 producten