Aperitiefsnoepjes met grijze garnalen
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
3 op 5Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Hapjes
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 100 g grijze garnalen
- 120 g geitenkaas (in rolletje)
- 8 takjes bladpeterselie
- peper
- 50 g verse kaas in schaaltje (Philadelphia of andere)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011500299110000
F1981081800177400000
F1986053100316200000
F2014061600196900000
Laad nog 1 producten
Begin met koken
- Hak de peterselieblaadjes fijn en doe ze in een bord.
- Prak de kazen en een beetje peper met een vork tot een glad mengsel.
- Leg een twintigtal dikke garnalen opzij en doe de rest bij het kaasmengsel.
- Meng goed met een soepele spatel.
- Spoel je handen onder koud water en maak kleine balletjes, leg ze één voor één in het bord met de peterselie.
- Rol de balletjes in de peterselie tot ze volledig bedekt zijn.
- Dek af met vershoudfolie en zet minstens 1 uur in de koelkast.
- Versier elk "snoepje" met 1 garnaal en steek vast met een tandenstoker.
- Serveer koel bij het aperitief.
Kooktip
Je kunt de peterselie geheel of gedeeltelijk vervangen door bieslook.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 771; energie (kCal): 185; vetten (g): 13,6; verzadigde vetten (g): 9,2; koolhydraten (g): 2; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1; eiwitten (g): 13,4; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 144,76
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Gluten vrij
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Hapjes
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009011500299110000
F1981081800177400000
F1986053100316200000
F2014061600196900000
Laad nog 1 producten