Aardappelkoekjes met spek
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€Score
5 op 5Gluten vrij
Romantisch diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 450 g gekookte aardappelschijfjes
- 60 g geraspte kaas
- 1 teentje knoflook
- 16 sneden ontbijtspek
- peper
- Provençaalse kruiden
- 15 cl room
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013100200732000000
F2009091800582410000
S2015010900011900000
F1989010400152100000
Laad nog 2 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min.
- Verwarm de oven voor op stand 6 (180°C).
- Neem per persoon een individueel ovenschaaltje. Leg 4 sneetjes spek in elk schaaltje en schik ze in een zonvorm. Laat de uiteinden naar buiten vallen.
- Verdeel er de helft van de aardappelschijfjes over, bestrooi met de helft van de kaas, de geperste look, peper en Provençaalse kruiden. Bedek met de rest van de aardappelen en giet de room erover.
- Bestrooi met de rest van de kaas en vouw de uiteinden van het spek erover.
- Laat 20 min. goudbruin bakken in de oven. Dien warm op met een salade of als garnituur.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 880; energie (kCal): 212; vetten (g): 15,6; verzadigde vetten (g): 7,9; koolhydraten (g): 8,5; suikers (g): 1,3; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 8,7; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 440,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2013100200732000000
F2009091800582410000
S2015010900011900000
F1989010400152100000
Laad nog 2 producten