Recept zoekresultatenEntrecote met ansjovis, dragon en olijfboter
Delhaize logo
  • Entrecote met ansjovis, dragon en olijfboter

Entrecote met ansjovis, dragon en olijfboter

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Entrecote met ansjovis, dragon en olijfboter

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 entrecotes
  • 250 g boter
  • 50 g ansjovisjes in olie
  • 10 g dragon
  • 25 g platte peterselie
  • 75 g groene olijven (uit bokaal)
  • 1/2 petite gousse knoflookteentje
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
  • peper
  • zout
  • bakpapier

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tussenrib | Rund | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 300 gr
    +/-22,99€/kg
    +/-€6,90
    F2012040300512320000
  • Ansjovis | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1990070300132730000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,08 €/kg
    €1,54
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Hak de olijven, ansjovis, dragon, sjalot, look en peterselie fijn. Kruid met peper en zout, voeg boter toe en vermeng.
    2. Rol de bereiding in een vel bakpapier of vetvrij papier en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
    3. Haal het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.
    4. Kruid de entrecote met peper, dompel onder in olie en rooster op een warme grill of barbecue.
    5. Kruid het vlees en dien op met de boter.

    Kooktip

    Heerlijk met een mengeling van groene sla. De hoeveelheid boter die zo bereid wordt, is voldoende voor 10 personen. Je kunt het overschot perfect invriezen.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1282; energie (kCal): 309; vetten (g): 27,9; verzadigde vetten (g): 15,3; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,9; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 721,52
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Andere
    Barbecue
    Diner
    Zomer
    Hoofdgerecht
    • Entrecote met ansjovis, dragon en olijfboter

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tussenrib | Rund | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    +/- 300 gr
    +/-22,99€/kg
    +/-€6,90
    F2012040300512320000
  • Ansjovis | Olijfolie
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1990070300132730000
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
    F1986053100316200000
  • Sjalotten | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,08 €/kg
    €1,54
    F2015060500309010000