Entrecote met ansjovis, dragon en olijfboter
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
< 30 min.Budget
€€Score
5 op 5Andere
Barbecue
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 entrecotes
- 250 g boter
- 50 g ansjovisjes in olie
- 10 g dragon
- 25 g platte peterselie
- 75 g groene olijven (uit bokaal)
- 1/2 petite gousse knoflookteentje
- 1 sjalotje
- 1 eetlepel olijfolie (voor de garnituur met kruiden en citroencrumble)
- peper
- zout
- bakpapier
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012040300512320000
S1990070300132730000
F1986053100316200000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min.
- Hak de olijven, ansjovis, dragon, sjalot, look en peterselie fijn. Kruid met peper en zout, voeg boter toe en vermeng.
- Rol de bereiding in een vel bakpapier of vetvrij papier en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
- Haal het vlees minstens 30 minuten op voorhand uit de koelkast.
- Kruid de entrecote met peper, dompel onder in olie en rooster op een warme grill of barbecue.
- Kruid het vlees en dien op met de boter.
Kooktip
Heerlijk met een mengeling van groene sla. De hoeveelheid boter die zo bereid wordt, is voldoende voor 10 personen. Je kunt het overschot perfect invriezen.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1282; energie (kCal): 309; vetten (g): 27,9; verzadigde vetten (g): 15,3; koolhydraten (g): 1,8; suikers (g): 0,2; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 12,9; zout (g): 1,3. Energie (kcal/portie): 721,52
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Andere
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012040300512320000
S1990070300132730000
F1986053100316200000
F2015060500309010000
Laad nog 4 producten