Feesten? Dat moet je onze chefs Jelle en Hugo geen twee keer vragen! Ze doken samen de keuken in om enkele op-en-top partyproof gerechten voor je te bedenken. Hun kerstmenu of menu voor Nieuwjaar is er eentje dat dit vrolijke duo écht typeert: een menu dat lokale en seizoensgebonden ingrediënten in de kijker zet, origineel én lekker is, en heel eenvoudig om te bereiden. Laat die garnalencocktail of gerookte zalm, gevulde kalkoen of gourmet dus maar gerust eens een jaartje wachten. Dit feestmenu scoort punten voor creativiteit en smaak met een hoofdletter S!
Heerlijk eindejaar: het feestmenu van The Messy Chef en Whoogy's
Hapje: kaasdip van gepimpte cream cheese
Met dit eenvoudige aperitiefhapje zet je de toon voor de rest van je feestmenu! Mmm, heerlijk, die spread van cream cheese met spek, pecannoten, gedroogde uitjes, honing en kruiden. En de jalapeño geeft dit hapje voor kerst of Nieuwjaar ook nog eens een pittige toets. Aan deze kaasbom heb je trouwens maar 20 minuutjes werk. Laat het koude hapje dan een uurtje rusten in de koelkast et voilà: klaar om bij je feestaperitief te serveren met enkele toastjes.
Voorgerecht: gevulde pasta met parmezaan en truffel
Een typisch voorgerecht voor Kerstmis en Nieuwjaar? Da's er eentje met zalm, foie gras of garnalen, toch? Jelle en Hugo pakken het een keer helemaal anders aan met deze fancy mezzelune (verse pasta in de vorm van halve maantjes). De pasta is gevuld met heerlijke Italiaanse parmigiano en truffel en hoef je alleen nog te koken. Zo kun jij je volledig focussen op de homemade espuma van parmezaan die je erbij serveert. Smeuïg!
Hoofdgerecht: varkenshaasje in de oven met pastinaakcrème
The Messy Chef en Whoogy's kozen voor een feestklassieker met dit lokale varkenshaasje in de oven. Het varkenshaasje krijgt eerst nog wel een feestjasje van bladerdeeg, lekker krokant! Bij het vlees bereid je ook nog een heerlijke crème van pastinaak (dé seizoensgroente van het moment) en een onweerstaanbare jus op basis van kalfsfond met truffel. Die maak je vlotjes klaar terwijl het varkenshaasje in de oven staat.
Makkelijk dessert: mangosalsa met vanille-ijs en dulce de leche
Een feestelijk einde van je kerstmenu of menu voor oudejaar? Een makkie met dit originele en makkelijke dessert. Geen dame blanche of crème brûlée, wél een fris recept dat je naar Mexico vervoert. Blokjes mango krijgen gezelschap van een bolletje vanille-ijs en homemade dulce de leche, die je trouwens prima op voorhand kunt klaarmaken. Zo moet je de avond zelf enkel nog de mangosalsa maken en je dessert garneren. Easy!
Steringrediënt: Belgisch varkensvlees
The Messy Chef en Whoogy's verwerken met veel plezier lokale producten in hun kerstmenu. Voor hun varkenshaasje in de oven gebruiken ze daarom Belgisch varkensvlees. Dat is budgetvriendelijk en superveelzijdig, ideaal voor al je gerechten.
"Er gaat niets boven een lekker stukje varkensvlees op je bord. In een zomerse gyros of in je feestmenu voor eindejaar: er is altijd wel een geschikt stuk!"- The Messy Chef Jelle Beeckman