BlogpaginaBeter etenOp restaurant met je kinderen: 5 tips & 6 kindvriendelijke adresjes

Op restaurant met je kinderen: 5 tips & 6 kindvriendelijke adresjes

Een restaurant vinden waar je samen met het hele gezin naartoe kunt, is vaak een hele klus. Want je kleinste spruit lust misschien nog niet zo veel (inclusief ... spruitjes!) en kinderen blijven natuurlijk ook niet altijd braaf aan tafel zitten. Rondvliegende kipnuggets, een outfit vol sausvlekken, huilbuien en geïrriteerde blikken van andere gasten: dat kun je uiteraard missen als kiespijn. Geen zorgen, want met onze tips & tricks en een selectie van toffe kids-proof restaurants over heel België wordt je avondje uit eten een succes. Bij alle leden van het gezin!

Met de kids op restaurant: do's-and-don'ts

Met deze 5 tips wordt culinair genieten met kinderen echt kinderspel.

1/ Kies een kindvriendelijk restaurant. Een chique restaurant met maagdelijk witte tafellakens en prachtige (breekbare!) tafeldecoratie? Da's een goed idee voor date night, maar niet voor je gezinsuitje. Bespaar jezelf heel wat stress en ga voor een kids-proof restaurant met voorzieningen als een speelhoek, kinderstoelen en een tuin. En een kindermenu natuurlijk!

2/ Bereid je restaurantbezoek goed voor. Maak vooraf duidelijke afspraken met je kinderen. Op restaurant gaan vraagt namelijk om andere regels dan je dagelijkse avondmaal. Leg je kids uit dat ze niet zomaar van tafel mogen gaan en dat ze andere gasten niet mogen storen. Goede afspraken maken goede avondjes op restaurant.

3/ Ga iets vroeger eten.
Hoe later je op restaurant gaat, hoe meer volk er is én hoe langer jullie op het eten moeten wachten. Het is dus zeker een voordeel om zo vroeg mogelijk te reserveren. Zo vermijd je de grootste drukte en moeten de kinderen niet mee urenlang tafelen. Kort en krachtig!

4/ Zorg voor voldoende afleiding.
Thuis mag je kroost misschien net géén iPad gebruiken aan tafel, maar op restaurant kan het een goede afleiding vormen. Neem daarnaast voor de zekerheid ook nog enkele spelletjes mee, een kleurboek of een stripverhaal.

5/ Laat de dagelijkse eetgewoonten even los.
Je wilt je kinderen gezonde eetgewoonten aanleren en motiveert hen om meer groenten en fruit te eten. Dat begrijpen we. Maar je restaurantavond met het hele gezin moet vooral ook plezant zijn. Laat je kleintjes zelf kiezen wat ze willen eten en knijp een oogje toe als het pizza of frieten met een frikandel wordt. Geniet gewoon van het moment!

6 kindvriendelijke restaurants in België

GARAGE-À-MANGER

In dit restaurant kunnen je koters verstoppertje spelen of strips verslinden voor ze hun tanden in een kindergerecht zetten. Hopelijk hebben ze nog wat over, want ook volwassenen zijn jaloers op de balletjes met verse kruiden en het kinderijsje met gezouten karamel! 

Adres: WASHINGTONSTRAAT 185, 1050 ELSENE

STEAMY WINDOWS

Je gezin geniet hier aan stralend gele tafels van dumplings die zo mollig zijn als de vingers van je peuters. Je kunt kiezen tussen dumplings vol rundvlees, varkensvlees, kip of garnalen. Een smulfestijn voor jong en oud.

Adres: HOOGPOORT 9, 9000 GENT

JEAN SUR MER HAVENCAFÉ

Zouden je kids wel een walvis kunnen verorberen? In dit restaurant vind je de beste fish and chips. Met frietjes, natuurlijk. Daar kan geen enkele fishstick uit het vriesvak tegenop! Bonus: fish & chips eet je lekker met je vingers … ongegeneerd! 

Adres: GROENPLAATS 15, 2000 ANTWERPEN

IN DE PATATTEZAK

Een waar paradijs voor kleine spaghettifans! Kies een spaghetti met een van de vier sauzen: bolognaise, kaas-hesp, veggie of zeevruchten. Je kunt al dit lekkers 
in verschillende formaten krijgen, van maxi (waar een heel gezin van kan eten) tot de schattige kinderportie. 

Adres: OUDE MECHELSESTRAAT 48, 1853 STROMBEEK-BEVER

GRAND MAISON

In dit vrolijke ontbijtrestaurant kun je vanaf 8 u ’s ochtends al terecht voor een zoet ontbijt: lekker dikke pancakes met room en esdoornsiroop, een combo van granola, yoghurt en appelcompote of een carrot cake waar iedereen goedgezind van wordt! 

Adres: QUAI DE LA GOFFE 37, 4000 LUIK

CAFÉ MOSSELHUIS

Geef je kinderen een waar spektakel om naar te kijken, want op deze plek toveren de chefs een niet aflatende stroom van mosselen, garnaalkroketten, tong en kabeljauw uit hun mouw. Er is voor ieder wat wils en alle leden van het gezin kunnen even verder met al die omega 3.

Adres: NIEUWSTRAAT 14, 8400 OOSTENDE

Ontdek nog meer heerlijke restauranttips

Delhaize werkt samen met Le Fooding, een culinair platform en toonaangevende gids, om je alle beste gastronomische adresjes in België te leren kennen. Secret bars, restaurants, brasseries, sterrenzaken, traiteurs en delicatessenwinkels: ze passeren allemaal de revue!