Ready, set, grill5 technieken voor 5 BBQ toppers
Ideeën voor jouw BBQ

5 technieken voor 5 BBQ toppers

Haal je mooiste schort boven en zet je tuinstel alvast buiten. Zomertijd is barbecuetijd. Onze chef doet je 5 technieken aan de hand voor een vurige BBQ! Ontdek de kunst van het marineren en hoe je makkelijk zelf pulled pork kunt maken. Hij legt je ook uit hoe je perfecte papillotten maakt en je vis een heerlijke gerookte smaak geeft. Zonder de salade te vergeten … gegrild natuurlijk!

Gegrilde salade

Zijn vis en vlees de vedetten van je barbecue? Niet zo snel, want met groenten kun je ook toveren op de rooster! Courgettes, aubergines, paprika’s, maïs .. en zelfs salade! Met een korte kuur op de barbecue krijgen ze extra smaak zonder aan frisheid te verliezen. Met een korte kuur op de barbecue krijgt een little gem extra smaak zonder dat ie zijn frisheid verliest. Snijd hem overlangs doormidden. Smeer er olijfolie of vinaigrette op. Laat aan weerskanten bakken tot je de roostermarkering ziet op de salade. Heb je geen little gems in de koelkast? Het lukt ook met een klassieke krop Romeinse sla. Let’s grill tonight!

Zachte Little-Gem-harten
nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
1 st
2,49 €/st
€2,49
F1987111800320200000

Marinade

Het geheim van supermals vlees zit ‘m in de marinade. Geef je vlees meer smaak met de regel van drie: 1/3 olie, 1/3 aromatische ingrediënten en 1/3 zure toevoeging (azijn, citroen …). Bereid gerust je marinade al op voorhand. Na 1 u op kamertemperatuur of 1 nacht in de koelkast krijgt hij nog meer smaak.
Weinig tijd?
Dan kun je terugvallen op een droge marinade. Masseer je vlees met alleen wat specerijen, kruiden en aromatische planten. Laat 15 min tot 1 u rusten en borstel in met olijfolie voor je het vlees op de rooster legt.

Ierse Tomahawk
nutri-score-bordered-c.external.412a1275.svg
+/- 1 kg
+/-29,99€/kg
+/-€29,99
Afhaling vanaf 19/06
F2021011200074690000

Papillot van brood

Een gevuld broodje op de barbecue? Geen probleem met de techniek van de dubbele papillot. Neem een Turks brood (of een ander broodje, een pistolet is ook perfect), snijd de bovenkant eraf en verwijder het kruim.
Vul met een salsa van kerstomaten en leg de bovenkant er terug op. Wikkel je broodje vervolgens in bakpapier en aluminiumfolie: het bakpapier aan de kant van het brood en de aluminiumfolie aan de kant van het vuur.
Resultaat: een superstevige papillot en het eten komt niet in direct contact met het aluminium. Slim gezien! Je kunt ook proberen om een ei in het brood te bakken.!

Kaas met grillen
nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
250 gr
17,56 €/kg
€4,39
F2019070100039680000

Roken

Mmm, ben jij ook zo verzot op die gerookte smaak? En die zalige geur! Al wat je hiervoor nodig hebt is een visrooster waar je takjes rozemarijn en schijfjes citroen oplegt. Leg er je stukje forel bovenop en sluit de visrooster. Sprenkel er water over en laat 15 min bakken op de barbecue. Draai je visrooster af en toe om en besprenkel de rozemarijntakjes regelmatig met water zodat ze niet in brand vliegen. Leg de staart van je forel aan de buitenkant van de barbecue want daar zit minder vlees aan, dus die is sneller gaar. Een visrooster is trouwens ook handig om groenten klaar te maken zonder dat ze in het vuur vallen.

Ardense Forelfilet | Gerookte
nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
+/- 125 gr
+/-39,99€/kg
+/-€5,00
Afhaling vanaf 19/06
F2019032600034320000

Pulled Pork

Heb je altijd al zelf pulled pork willen maken? Maar vond je al dat marineren, roken en urenlang traag garen op de barbecue een beetje te hoog gegrepen?
Gouden tip: gebruik ribbetjes die al gemarineerd zijn. Wanneer ze gaar zijn, trek je met een vork het vlees van de ribben in dradige vezels. En klaar is Kees!

Big ribs | Varken
Dit product is niet meer beschikbaar
F2012030700555610000