Immo-franchiser
Immo-franchiser

Immo-franchiser

Word Franchiser

We zijn in de jaren 1860. Jules Delhaize, leraar in Charleroi, vat het idee op van een “huis met veel filialen”. Enkele jaren later opent hij met zijn broers en zijn schoonbroer een eerste winkel in zijn regio.

In 1871 kopen ze een opslagplaats in Brussel en jaar na jaar groeit het aantal winkels in heel België. In 1957 opent in Elsene de eerste Europese supermarkt met volledige zelfbediening haar deuren. In 1974 zet de Delhaize Group voet aan grond in de Verenigde Staten. Vandaag telt De Leeuw er meer dan 1 600 verkooppunten. In de jaren ’80 ontstaan de winkels AD Delhaize, Tom&Co, de superettes Delhaize, ondertussen omgedoopt tot Proxy Delhaize, en Caddy-Home. Sindsdien vestigde Delhaize zich ook in Griekenland, Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Indonesië, het Groothertogdom Luxemburg en Duitsland. In 1999 ten slotte spelen City Delhaize en Shop’n Go resoluut in op de nieuwe leefgewoonten van hun tijd.

Een indrukwekkend succesverhaal?

Wellicht. Maar vooral heel leerrijk. Dat Delhaize in 2010 de grootste Belgische onderneming is op het gebied van geconsolideerde omzet (meer dan 20,8 miljard euro), komt omdat de keten altijd is blijven vooruitgaan en vernieuwen, om steeds daar te staan waar de klanten het verwachten en vaak ook waar ze het niet verwachten. Vandaag steunt het succes van Delhaize op verscheidene sleutelelementen: passie voor voeding, gezondheid en voedselveiligheid, gastronomie en ontdekking, een eenvoudiger leven voor de consument, een aangenaam kader om te shoppen en de uitbreiding van het winkelnetwerk. Dus meer aangesloten winkels.

 

Zelfstandige winkelformules