Recept zoekresultatenzalm met venkel en kerstomaten
Delhaize logo
  • zalm met venkel en kerstomatenA

zalm met venkel en kerstomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Pasta
zalm met venkel en kerstomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zalmstaartfilet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 250 g verse tagliatelle
  • 2 dl water
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g kerstomaat
  • 2 venkel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilet | Schots | Zonder vel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Tagliatelle
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min

    1. Bewaar het loof van de venkels en snij de knollen fijn. Stoof ze in de olie in een sauteuse gedurende 2 min. Voeg de witte wijn toe, het water, het verkruimelde bouillonblokje, de tijm en het laurierblad. Dek af en laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
    2. Voeg de gehalveerde kerstomaten toe en laat nog 5 min. verder zachtjes stoven. Breng gezouten water in een kookpot aan de kook.
    3. Snij de zalm in stukken en leg ze op de groenten, kruid met peper en zout en laat nog 5 min. op zacht vuur verder sudderen met het deksel op de pan. Kook intussen de tagliatelle "al dente" (zie verpakking) en giet ze daarna af.
    4. Bestrooi de zalm met het venkelloof en serveer meteen met de pasta.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 640; energie (kCal): 153; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 5,4; eiwitten (g): 9,2; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 687,28
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Andere
    Pasta
    • zalm met venkel en kerstomatenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilet | Schots | Zonder vel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Tagliatelle
    500 gr
    6,18 €/kg
    €3,09