Recept zoekresultatenZoutarme salade van groene linzen met verse munt en avocado
Delhaize logo
  • Zoutarme salade van groene linzen met verse munt en avocadoA

Zoutarme salade van groene linzen met verse munt en avocado

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegan
Buiten eten,Picknick
Salade
Zoutarme salade van groene linzen met verse munt en avocadoA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g groene Le Puy linzen
  • 1/2 koffielepel sterk paprikapoeder
  • sap van ½ citroen
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 bosje platte peterselie
  • 3 lente-uitjes
  • 1/2 kl komijnpoeder
  • 1 klein zakje rucola (50 g)
  • 2 eetlepels het sap van één limoen
  • 3 takjes verse munt

Begin met koken

  1. Spoel de linzen in koud water en laat ze 25 minuten koken in ongezouten water, tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken.
  2. Roer een vinaigrette van citroensap, olijfolie, paprikapoeder en komijn. Meng goed en voeg de helft van de nog warme linzen toe.
  3. Hak de peterselieblaadjes en de munt fijn. Snipper de uitjes. Meng in een slakom de andere helft van de linzen, de kruiden en de rucola.
  4. Snijd de avocado in de lengte in vier stukken. Haal de pit eruit en schil de avocado. Verdeel de salade in porties en leg er telkens een stuk avocado bij. Sprenkel daar wat vinaigrette over. Geef er stukjes ciabatta of stokbrood bij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 480; energie (kCal): 114; vetten (g): 3,9; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 12,7; suikers (g): 1,1; vezels (g): 3,8; eiwitten (g): 5,9; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 277,48
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegan
Buiten eten,Picknick
Lunch
Alle seizoenen
Salade
  • Zoutarme salade van groene linzen met verse munt en avocadoA