Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZoutarme Bombay salade met miniasperges
Delhaize logo
  • Zoutarme Bombay salade met miniasperges

Zoutarme Bombay salade met miniasperges

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Valentijnsdag,Pasen,Student
Salade
Zoutarme Bombay salade met miniasperges

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 blik kikkererwten (240 g, uitgelekt gewicht)
  • 2 schaaltjes groene mini-asperges (2 x 110 g)
  • peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels olijfolie met look
  • 1/2 koffielepel kerriepoeder zonder zout
  • 4 eieren
  • een mespunt cayennepeper
  • 1/2 bussel lente-uitjes
  • verse koriander

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kikkererwten
    240 gr
    4,79 €/kg
    €1,15
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Leg de eieren in een steelpan met koud water, breng aan de kook. Reken 9 min. kooktijd vanaf het kookpunt van het water. Giet af en laat liggen in koud water.
    2. Rasp de schil van 1 limoen fijn in een kom. Voeg de 2 oliën toe, 8 eetlepels limoensap, kerriepoeder zonder zout en cayennepeper. Roer met de garde.
    3. Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water, laat uitlekken en doe in de kom. Voeg de fijngesneden uitjes toe en meng goed. Dek af en laat 30 min. rusten in de koelkast.
    4. Pel de hardgekookte eieren en snij ze in 2.
    5. Kook de aspergepunten gaar in 3 min. in een steelpan met lichtgezouten kokend water. Laat uitlekken, voeg toe aan de salade en meng goed.
    6. Verdeel over 4 borden, voeg de eieren toe, bestrooi met fijngesneden verse koriander en dien onmiddellijk op met geroosterd naanbrood.

    Kooktip

    Kruid de vinaigrette met geraspte verse gember.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Vegetarisch
    Valentijnsdag,Pasen,Student
    Lunch
    Alle seizoenen
    Salade
    • Zoutarme Bombay salade met miniasperges

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kikkererwten
    240 gr
    4,79 €/kg
    €1,15
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Kruiden | Kerrie | Milde
    Dit product is niet meer beschikbaar