Recept zoekresultatenZoete aardappelsoufflés
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:58
    B
  • Zoete aardappelsoufflés

Zoete aardappelsoufflés

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Zoete aardappelsoufflésB

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 9 eiwitten
  • 6 eierdooiers
  • 2 el bloem
  • 200 g boter
  • peper en zout
  • 2 kg zoete aardappelen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008031800316140000
  • Reeds in je keuken
  • Eieren | Large
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 st
    0,52 €/st
    €3,09
    F1998011200108200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 32 min. kooktijd (+ 1 u. koeltijd)

    1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen, giet de aardappelen af en mix ze fijn met 180 g boter. Laat volledig afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de zijkanten van 12 kleine soufflévormpjes verticaal met een penseeltje. Bestuif ze met bloem (of met paneermeel), schud er de overtollige bloem uit en zet ze in de koelkast.
    3. Meng de eidooiers met de puree, kruid met peper en zout. Klop de eiwitten tot schuim, roer ze onder de bereiding en verdeel over de vormpjes.
    4. Schuif ± 12 min in de oven (houd ze in het oog!) maar open de deur vooral niet tijdens het bakken. Dien meteen op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 670; energie (kCal): 160; vetten (g): 9,5; verzadigde vetten (g): 5,2; koolhydraten (g): 14,2; suikers (g): 4,2; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 296,32
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    • 00:00
      -00:58
      B
    • Zoete aardappelsoufflés

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Karneboter | Ardeens
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    11,56 €/kg
    €2,89
    F1981081800104400000
  • Zoete aardappelen | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2008031800316140000
  • Reeds in je keuken
  • Eieren | Large
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    6 st
    0,52 €/st
    €3,09
    F1998011200108200000