• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 60 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

Ingrediënten

- 12 Porties +
  • 9 eiwitten
  • 6 eierdooiers
  • 2 eetlepels bloem
  • 200 g boter
  • peper en zout
  • 2 kg zoete aardappelen
Zoete aardappelsoufflés
Bereiding

Bereidingstijd: 25 min. + 32 min. kooktijd (+ 1 u. koeltijd)

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een kookpot, bedek ze met koud water, voeg zout toe en breng aan de kook. Laat 20 min sudderen, giet de aardappelen af en mix ze fijn met 180 g boter. Laat volledig afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de zijkanten van 12 kleine soufflévormpjes verticaal met een penseeltje. Bestuif ze met bloem (of met paneermeel), schud er de overtollige bloem uit en zet ze in de koelkast.
  3. Meng de eidooiers met de puree, kruid met peper en zout. Klop de eiwitten tot schuim, roer ze onder de bereiding en verdeel over de vormpjes.
  4. Schuif ± 12 min in de oven (houd ze in het oog!) maar open de deur vooral niet tijdens het bakken. Dien meteen op.

Nutritionele informatie

Energie: 268 kcal

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst