Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZoete aardappelsalade met gegrilde garnalen
Delhaize logo
  • Zoete aardappelsalade met gegrilde garnalenA

Zoete aardappelsalade met gegrilde garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Zoete aardappelsalade met gegrilde garnalenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 mango
  • peper en zout
  • 1 el ‘Thai Mix’ Market Fresh
  • 1 bussel koriander
  • 1/2 rode peper
  • 2 el olijfolie
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 2 el gembersiroop (uit een bokaal gemberballetjes op siroop)
  • 1 limoen
  • 400 g hele garnalen
  • 2 el paarse radijsscheuten
  • 100 g gepelde edamame
  • 2 el kokosschilfers
  • 1 lente-uitje
  • 110 g mini-asperges
  • 200 g courgettelinguini (1 schaaltje)
  • 425 g zoete aardappelblokjes met peper en zout (1 schaaltje)

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de zoete aardappelblokjes volgens de instructies op de verpakking.
  2. Snijd intussen het lente-uitje, de mini-asperges, de mango en de rode peper in heel fijne schuine plakjes. Meng ze met de courgettelinguini, de edamameboontjes, de helft van de gehakte koriander, de rijstazijn, de gembersiroop en de helft van de kruidenmix in een slakom. Verdeel alles over een grote schaal.
  3. Snijd de staart van de ontdooide garnalen overlangs in 2, zonder ze volledig open te snijden. Bak ze met de olijfolie en de rest van de kruidenmix.
  4. Verdeel de garnalen over de salade en voeg de zoete aardappelblokjes toe. Werk af met limoenpartjes. Bestrooi met radijsscheuten, kokosschilfers en koriander. Serveer met brood.

Tip: Heb je geen gembersiroop in huis? Rasp een stukje gember, pers er het sap uit en meng het met honing (of agavesiroop).

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Hoofdgerecht
  • Zoete aardappelsalade met gegrilde garnalenA