Zoete aardappelen gevuld met rijst
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Kids
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 4 zoete aardappelen
- 50 g rucola
- 2 rode uien
- 150 g diepgevroren erwtjes
- 150 g gekookte kikkererwten
- 50 g rode rijst bio
- 150 g basmatirijst
- 4 eetlepels olijfolie
- 10 g verse koriander
- 10 g verse dille
- 1,5 dl yoghurt
- 10 g verse basilicum
- peper en zout
- 10 g verse dragon
- 5 koffielepels komijnpoeder
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008031800316140000
F2015060500314850000
S2011081100270860000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 40 min. baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de zoete aardappelen in schil doormidden, leg ze in een ovenschotel, giet er 2/4de van de olijfolie over en bak ze 40 min. in de oven.
- Bereid de rode rijst en de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de rode uien in ringen en stoof ze in een pan met 1/4de van de olijfolie. Voeg de uitgelekte kikkererwten en de erwten toe en laat een paar minuten stoven. Voeg de rode rijst en de basmatirijst toe en roer.
- Hak de kruiden grof maar houd enkele blaadjes apart voor de afwerking. Voeg de kruiden toe aan de pan.
- Maak de saus: meng de yoghurt en de komijn met 1/4de van de olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Haal de lauwe binnenkant van de zoete aardappelen uit hun schil en voeg toe aan de rijst. Vul de lege schil met de rijstmengeling, werk af met de kruiden en dien ze op met de saus.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 481; energie (kCal): 114; vetten (g): 3; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 17,7; suikers (g): 3,6; vezels (g): 2,5; eiwitten (g): 3; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 658,81
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Kids
Diner
Andere
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2008031800316140000
F2015060500314850000
S2011081100270860000
Laad nog 4 producten