Recept zoekresultatenZelfgerookte makreel
Delhaize logo
  • Zelfgerookte makreel

Zelfgerookte makreel

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Zelfgerookte makreel

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • makreelfilet
  • 1 hoge bokaal
  • 1 handvol stro
  • (onbewerkte) houtkrullen
  • keukentouw

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Makreelfilet | Met vel
    +/- 225 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€4,49
  • Keukentouw
    1 st
    4,49 €/st
    €4,49
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 5 min + 2 u rooktijd

    1. Maak een klein gaatje in de makreel. Bevestig de makreel aan een stuk keukentouw en fixeer het aan het deksel van een hoge bokaal, zodat de vis mooi in de bokaal kan hangen als je hem sluit.
    2. Leg de houtkrullen en het stro op de bodem van de bokaal en steek ze in brand.
    3. Hang de makreel in de bokaal.
    4. Het rookproces kan wel 2 u in beslag nemen, afhankelijk van hoe sterk de rooksmaak van de makreel mag zijn.
    5. Laat in ieder geval regelmatig wat rook ontsnappen want je makreel verzuurt in stilstaande rook. Dan krijgt je makreel een zurige smaak en dat is niet lekker.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Zelfgerookte makreel

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Makreelfilet | Met vel
    +/- 225 gr
    +/-19,95€/kg
    +/-€4,49
  • Keukentouw
    1 st
    4,49 €/st
    €4,49