Recept zoekresultatenZeewolf met erwten
Delhaize logo
  • Zeewolf met erwtenA

Zeewolf met erwten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Hoofdgerecht
Zeewolf met erwtenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 1 eetlepel bloem
  • 125 g diepgevroren erwtjes
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 600 g zeewolffilets
  • 1/2 bosje lente-uitjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Erwten | Bio
    450 gr
    2,87 €/kg
    €1,29
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Fruit de geperste knoflooktenen in de olie in een sauteerpan op een zacht vuur. Voeg na 2 min. de diepgevroren erwten toe, roer 2 min. op een vrij hoog vuur, voeg dan de fijngesnipperde lente-uitjes toe. Verminder het vuur, bestrooi met bloem, meng 30 sec., giet er de witte wijn al roerend bij. Laat voor de helft inkoken op een hoog vuur. Voeg 15 cl water en het verkruimelde halve bouillonblokje toe. Laat 5 min. sudderen.
    2. Leg de in stukken gesneden vis bij in de pan, dek af en laat nog 5 min. sudderen. Voeg de fijngesneden peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
    3. Geef er pasta bij en in de oven gebakken halve tomaten (met wat broodkruim en kruiden)

    Kooktip
    Je kan een deel van de vis door mosselen vervangen. In dit geval, kook je deze apart op een hoog vuur en vang je het vrijgekomen sap op om de saus te maken.

     

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 437; energie (kCal): 104; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,1; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 12; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 258,44
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    • Zeewolf met erwtenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Erwten | Bio
    450 gr
    2,87 €/kg
    €1,29
  • Look | Netje | Bio
    100 gr
    10,50 €/kg
    €1,05