Recept zoekresultatenZeewolf in papillot met grijze garnalen en kokkels
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
  • Zeewolf in papillot met grijze garnalen en kokkels

Zeewolf in papillot met grijze garnalen en kokkels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Zeewolf in papillot met grijze garnalen en kokkels

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g zeewolffilets
  • 100 g grijze garnalen
  • 500 g kokkels
  • 1 limoen
  • 50 g gegrilde en gezouten cashewnoten
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 bolle el rode currypasta
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 cm gember
  • 1 steeltje citroengras
  • 8 takjes verse koriander
  • 1 el arachideolie
  • 1/2 chilipeper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeewolffilet
    +/- 225 gr
    +/-41,99€/kg
    +/-€9,45
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
  • Kokkels
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. kooktijd (+ 1u30 weektijd)

    1. Laat de kokkels 30 min in koud gezouten water weken. Giet ze af en herhaal nog twee keer (1.30 u totale weektijd).
    2. Verwarm de oven voor op 200°C.
    3. Fruit de currypasta 2 min in een pan met de olie. Voeg de kokosmelk toe, meng goed en voeg dan de vissaus toe. Laat 2 min pruttelen.
    4. Verwijder de twee buitenste lagen van het citroengras en snipper fijn. Snijd de gember, de limoen en het pepertje in plakjes.
    5. Snijd 4 grote rechthoeken uit bakpapier, plooi ze in twee tot vierkanten. Schik een portie vis op elk vierkantje. Verdeel er de saus, de garnalen, de kokkels, het citroengras, de gember, de limoen en het pepertje over. Sluit de papillotten en schuif ze 10 min in de oven.
    6. Mix de cashewnoten tot een poeder.
    7. Open de papillotten. Bestrooi ze met een beetje cashewnotenpoeder, versier met koriander en dien op.

    Kooktip

    Je moet de kokkels zeker laten weken: het is de enige manier om het zand te verwijderen dat bijzonder onaangenaam zou zijn (je kunt het kookvocht immers onmogelijk laten decanteren).

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:00
    • Zeewolf in papillot met grijze garnalen en kokkels

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeewolffilet
    +/- 225 gr
    +/-41,99€/kg
    +/-€9,45
  • Gekookte grijze garnalen | Noordzee
    200 gr
    44,95 €/kg
    €8,99
  • Kokkels
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Serveer met