Zeewolf in papillot met grijze garnalen en kokkels
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 400 g zeewolffilets
- 100 g grijze garnalen
- 500 g kokkels
- 1 limoen
- 50 g gegrilde en gezouten cashewnoten
- 2 dl kokosmelk
- 1 bolle el rode currypasta
- 1 eetlepel vissaus
- 2 cm gember
- 1 steeltje citroengras
- 8 takjes verse koriander
- 1 el arachideolie
- 1/2 chilipeper
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012062100237100000
F2015061100291400000
F2020032300055460000
Laad nog 4 producten
Serveer met
- S2011042900241370000
Begin met koken
Bereidingstijd: 20 min. + 10 min. kooktijd (+ 1u30 weektijd)
- Laat de kokkels 30 min in koud gezouten water weken. Giet ze af en herhaal nog twee keer (1.30 u totale weektijd).
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Fruit de currypasta 2 min in een pan met de olie. Voeg de kokosmelk toe, meng goed en voeg dan de vissaus toe. Laat 2 min pruttelen.
- Verwijder de twee buitenste lagen van het citroengras en snipper fijn. Snijd de gember, de limoen en het pepertje in plakjes.
- Snijd 4 grote rechthoeken uit bakpapier, plooi ze in twee tot vierkanten. Schik een portie vis op elk vierkantje. Verdeel er de saus, de garnalen, de kokkels, het citroengras, de gember, de limoen en het pepertje over. Sluit de papillotten en schuif ze 10 min in de oven.
- Mix de cashewnoten tot een poeder.
- Open de papillotten. Bestrooi ze met een beetje cashewnotenpoeder, versier met koriander en dien op.
Kooktip
Je moet de kokkels zeker laten weken: het is de enige manier om het zand te verwijderen dat bijzonder onaangenaam zou zijn (je kunt het kookvocht immers onmogelijk laten decanteren).
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2012062100237100000
F2015061100291400000
F2020032300055460000
Laad nog 4 producten
Serveer met
- S2011042900241370000