Recept zoekresultatenZeeuwse mosselen op Zuiderse wijze
Delhaize logo
  • Zeeuwse mosselen op Zuiderse wijzeA

Zeeuwse mosselen op Zuiderse wijze

door Jeroen De Pauw

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Zeeuwse mosselen op Zuiderse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 kg mosselen
  • 2 venkelknollen
  • 8 tomaten
  • 4 glazen droge witte wijn
  • 1 schaaltje verse dragon
  • 8 teentjes knoflook
  • peper
  • olijfolie
  • 4 sjalotten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15
  • Begin met koken

    1. Spoel de mosselen in koud water met zout en smijt de mosselen die open blijven meteen weg.
    2. Doe een bodem olijfolie in de mosselpot. Snipper de sjallot, look, venkel en dragon fijn.
    3. Snij de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snij ze in reepjes.
    4. Doe alle groenten in de pot en daarna de mosselen. Giet er per kg mosselen één glas witte wijn bij. Kruid stevig met peper. Zout is niet nodig want de mosselen zijn van nature gezouten. Zet nu het deksel erop.
    5. Draai het vuur hoog en laat alles ongeveer 3 minuten goed heet worden. Schud de mosselen even op en laat nog eens 2 minuten doorkoken.
    6. Schud ze opnieuw op, kijk of alle mosselen mooi open zijn en serveer met brood of frietjes!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 327; energie (kCal): 78; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 4,2; suikers (g): 2,7; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 734,14
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Zeeuwse mosselen op Zuiderse wijzeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Venkel
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
  • Smaaktrostomaat
    450 gr
    7,00 €/kg
    €3,15