Recept zoekresultatenZeetong meunière met geroosterde butternut, spelt, linzen en verse kaas met mosterd door Seppe Nobels
Delhaize logo
  • Zeetong meunière met geroosterde butternut, spelt, linzen en verse kaas met mosterd door Seppe NobelsA

Zeetong meunière met geroosterde butternut, spelt, linzen en verse kaas met mosterd door Seppe Nobels

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Zeetong meunière met geroosterde butternut, spelt, linzen en verse kaas met mosterd door Seppe NobelsA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bio ciderazijn
  • fleur de sel
  • peper
  • 4 kruidnagels
  • 4 stukken steranijs
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 6 el koolzaadolie (of mengeling van 4 bio-oliën)
  • 80 g geklaarde boter
  • 4 grote zeetongen (kaliber 3)
  • 1 eetlepel mosterd à l'ancienne
  • 150 g verse kaas
  • 50 g bloem
  • 80 g spelt
  • 80 g rode linzen
  • 1 citroen
  • 50 g veldsla
  • 1 biobutternut

Begin met koken

Bereidingstijd: 1,15 u.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Snijd de butternut in 2, op de scheiding van het rechte en ronde deel. Ontpit het ronde deel van de butternut en snijd het, zonder het te schillen, in 8 parten. Snijd het rechte deel in dikke halve schijven. Schik alles in een grote ovenschaal en besprenkel met 3 el olie. Kruid met peper en fleur de sel. Voeg de rozemarijn, de gehalveerde ongepelde teentjes knoflook, de anijs en de kruidnagels toe. Zet het deksel op de schaal en schuif hem 50 min in de oven. Verhoog de oventemperatuur tot 190°C en laat nog 10 min. zonder deksel bakken. Houd de butternutparten apart en mix de rest tot puree, met 3 el olie en de azijn. Breng verder op smaak.
  2. Kook intussen de spelt en de linzen afzonderlijk, volgens de instructies op hun verpakkingen.
  3. Meng de verse kaas, de mosterd, het citroensap en 1 geperst teentje knoflook. Breng verder op smaak.
  4. Snijd de randen van de zeetongen weg, haal de vis door de bloem en schud er de overtollige bloem van af. Bak de vis op een vrij hoog vuur aan beide kanten goudbruin, in de hete geklaarde boter. Breng op smaak met peper en fleur de sel.
  5. Serveer de zeetong met de butternutpuree, de butternutparten, de linzen, de spelt, de veldsla en de verse kaas met mosterd.

Tip: Zeetong meunière is een klassieker uit de Belgische keuken. We maken het gerecht nog Belgischer door het gebruik van streekproducten zoals ambachtelijke mosterd van Tierenteyn en Brabantse mandjeskaas.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 459; energie (kCal): 110; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 7; suikers (g): 1,2; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 6,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 713,35
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Hoofdgerecht
  • Zeetong meunière met geroosterde butternut, spelt, linzen en verse kaas met mosterd door Seppe NobelsA