Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenZeeduivel met honing en bieslook
Delhaize logo
  • Zeeduivel met honing en bieslook

Zeeduivel met honing en bieslook

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Moederdag
Hoofdgerecht
Zeeduivel met honing en bieslook

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 vetarm visbouillonblokje
  • 10 cl verse room
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper
  • 1 grote sjalot
  • 1 grote koffielepel Dijonmosterd
  • 1 grote eetlepel vloeibare honing
  • 4 eetlepels fijngesneden bieslook
  • boter
  • 700 g zeeduivelfilets

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,44 €/l
    €0,36
    S2005071900206340000
  • Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    23,75 €/kg
    €2,85
    S2019081600292790000
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
    F2015112500153100000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    4,58 €/kg
    €2,29
    F2015060500309010000
  • Begin met koken

    1. Snij de zeeduivel in stukken en bak op een middelmatig vuur in een sauteerpan met de boter. Neem uit de pan wanneer ze rondom lichtbruin gebakken zijn.
    2. Giet 1 eetlepel olijfolie in de pan en laat de fijngesnipperde sjalot hierin 5 min. fruiten op een zacht vuur. Voeg 12 cl water toe, roer het aanbaksel los, voeg de honing toe, het citroensap, de mosterd en de room. Roer er het verkruimelde bouillonblokje onder en leg de stukken vis in deze saus. Zet een deksel op de pan en laat 5 min. sudderen op een zacht vuur.
    3. Voeg 2 eetlepels bieslook toe en breng op smaak met peper en zout.
    4. Dien onmiddellijk op, bestrooi de borden met de resterende bieslook. Serveer met een groene groente en aardappelpuree.

    Kooktip

    • Bieslook versnipperen gaat gemakkelijk met de schaar!
    • Variant: Ook lekker met goudbrasem (roodbaars) of, voor de kleinere budgetten, pangasius.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Moederdag
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Zeeduivel met honing en bieslook

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sap | Citroen
    25 cl
    1,44 €/l
    €0,36
    S2005071900206340000
  • Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
    23,75 €/kg
    €2,85
    S2019081600292790000
  • Room 20%
    20 cl
    4,90 €/l
    €0,98
    F2015112500153100000
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    4,58 €/kg
    €2,29
    F2015060500309010000