Recept zoekresultatenZeebrasem in de oven op Provençaalse wijze
Delhaize logo
  • Zeebrasem in de oven op Provençaalse wijzeA

Zeebrasem in de oven op Provençaalse wijze

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Zeebrasem in de oven op Provençaalse wijzeA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 aubergine (300 g)
  • 2 zeebrasems
  • 5 cl witte wijn
  • venkelzaadjes
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 rode paprika
  • 6 eetlepels olijfolie
  • gedroogde oregano en rozemarijn
  • 1 courgette (300 g)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergines | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Goudbrasem
    +/- 415 gr
    +/-17,49€/kg
    +/-€7,26
  • Kruiden | Venkel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Fruit in een braadpan met 4 eetlepels olie op een zacht vuur de versnipperde ui, de paprika in reepjes, de aubergine in blokjes en de courgette in halve schijfjes. Zet het deksel op de pan en laat slinken op een zacht vuur.
    2. Snij ondertussen de tomaten in twee, ontpit ze en snij ze in grote blokjes. Doe ze ook in de braadpan, samen met het geperste teentje look, de oregano en de rozemarijn. Doe er zout en peper op en laat nog 10 minuten sudderen op een heel zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Verwarm de oven voor op th. 6-180°C.
    3. Was de brasems en droog ze af. Kruid ze binnenin en doe er venkelzaadjes bij. Maak aan elke zijde 2 schuine insnijdingen in het vel.
    4. Olie een grote ovenschotel in en spreid daarin de groenten uit. Overgiet met witte wijn en leg daarop de zeebrasems; smeer ze in met olie, doe er zout en peper op. Laat 20 min. bakken in de oven. Dien heet op.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 427; energie (kCal): 103; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 2,6; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 292,21
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Kerst
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Zeebrasem in de oven op Provençaalse wijzeA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Aubergines | Cat1
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Goudbrasem
    +/- 415 gr
    +/-17,49€/kg
    +/-€7,26
  • Kruiden | Venkel | Gemalen
    Dit product is niet meer beschikbaar