Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZeebaarsfilet in de oven met citroentijm
Delhaize logo
  • 00:00
    -00:58
    A
  • Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm

Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijmA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 schoongemaakte zeebaars
  • Peper van de molen
  • olijfolie
  • 10 cl witte wijn
  • 3 takjes citroentijm
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 4 tomaten (bij voorkeur Roma-tomaten)
  • 6 krielaardappelen
  • 2 bosjes jonge uien
  • 2 onbespoten citroenen
  • Fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaars
    +/- 325 gr
    +/-15,95€/kg
    +/-€5,18
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
  • Begin met koken

    1. Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij in schijfjes.
    2. Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes.
    3. Was de citroenen zorgvuldig en snij ze in partjes.
    4. Was de aardappelen zorgvuldig en snij ze ongeschild in dunne plakjes.
    5. Vet een ovenschotel in met olie.
    6. Leg de partjes citroen en de schijfjes tomaat, aardappel en ui erin.
    7. Rits de tijm van de takjes en bestrooi de groenteschotel ermee.
    8. Vul de zeebaars met laurierbladeren en de rest van de tijm.
    9. Leg hem in de schotel op de groenten.
    10. Breng op smaak met peper en zout.
    11. Overgiet met de witte wijn en zet in de voorverwarmde oven (180 °C).
    12. Laat ongeveer 20 minuten bakken afhankelijk van de grootte van de vis.
    13. Het vlees van de vis moet gemakkelijk loskomen, maar wel stevig blijven.
    14. Haal uit de oven en dien onmiddellijk op in de schotel.

    Kooktip

    • Je kan ook enkele takje rozemarijn toevoegen om de zuiderse smaken nog beter tot hun recht te laten komen.
    • Deze bereiding kan worden gemaakt met een andere vissoort naar keuze.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 330; energie (kCal): 79; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 396,74
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -00:58
      A
    • Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zeebaars
    +/- 325 gr
    +/-15,95€/kg
    +/-€5,18
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35