Recept zoekresultatenZeebaarsfilet in de oven met citroentijm
Delhaize logo
A
Zeebaarsfilet in de oven met citroentijmA

Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm

Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 schoongemaakte zeebaars
  • 2 onbespoten citroenen
  • 2 bosjes jonge uien
  • 6 krielaardappelen
  • 4 tomaten (bij voorkeur Roma-tomaten)
  • 2 feuilles laurier
  • 3 takjes citroentijm
  • 10 cl witte wijn
  • olijfolie
  • peper
  • fleur de sel
  • 1 schoongemaakte zeebaars
  • 2 onbespoten citroenen
  • 2 bosjes jonge uien
  • 6 krielaardappelen
  • 4 tomaten (bij voorkeur Roma-tomaten)
  • 2 feuilles laurier
  • 3 takjes citroentijm
  • 10 cl witte wijn
  • olijfolie
  • peper
  • fleur de sel

Begin met koken

1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij in schijfjes.
3
Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes.
4
Was de citroenen zorgvuldig en snij ze in partjes.
5
Was de aardappelen zorgvuldig en snij ze ongeschild in dunne plakjes.
6
Vet een ovenschotel in met olie.
7
Leg de partjes citroen en de schijfjes tomaat, aardappel en ui erin.
8
Rits de tijm van de takjes en bestrooi de groenteschotel ermee.
9
Vul de zeebaars met laurierbladeren en de rest van de tijm.
10
Leg hem in de schotel op de groenten.
11
Breng op smaak met peper en zout.
12
Overgiet met de witte wijn en zet in de oven ongeveer 20 minuten bakken afhankelijk van de grootte van de vis. Het vlees van de vis moet gemakkelijk loskomen, maar wel stevig blijven.
1
Verwarm de oven voor op 180°C.
2
Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij in schijfjes.
3
Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes.
4
Was de citroenen zorgvuldig en snij ze in partjes.
5
Was de aardappelen zorgvuldig en snij ze ongeschild in dunne plakjes.
6
Vet een ovenschotel in met olie.
7
Leg de partjes citroen en de schijfjes tomaat, aardappel en ui erin.
8
Rits de tijm van de takjes en bestrooi de groenteschotel ermee.
9
Vul de zeebaars met laurierbladeren en de rest van de tijm.
10
Leg hem in de schotel op de groenten.
11
Breng op smaak met peper en zout.
12
Overgiet met de witte wijn en zet in de oven ongeveer 20 minuten bakken afhankelijk van de grootte van de vis. Het vlees van de vis moet gemakkelijk loskomen, maar wel stevig blijven.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 330; energie (kCal): 79; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 396,74
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 330; energie (kCal): 79; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 5,3; suikers (g): 1,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 396,74
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zeebaarsfilet MAP

Delhaize

Zeebaarsfilet MAP

+/- 250 gr

+/-€7,25

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Mini | kriel 500g

Delhaize

Mini | kriel 500g

2 × 500 gr

€3,78

Tomaten | Kumato | Verpakt

Delhaize

Tomaten | Kumato | Verpakt

400 gr

€3,19

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Totaal:
+/-€26,87