Recept zoekresultatenZeebaars met tuinkruiden en gekonfijte tomaten
Delhaize logo
  • Zeebaars met tuinkruiden en gekonfijte tomatenA

Zeebaars met tuinkruiden en gekonfijte tomaten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Buiten eten
Hoofdgerecht
Zeebaars met tuinkruiden en gekonfijte tomatenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g ontpitte groene olijven
  • enkele takjes verse tijm
  • 2 kg tomaten
  • 4 zeebaarzen
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl olijfolie
  • grof zeezout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min. bereidingstijd + 40 min. gaartijd

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C.
  2. Leg de zeebaarzen in een ovenschaal, maak inkervingen in de vis en kruid met peper en zout.
  3. Snij de tomaten in blokjes en leg ze met geperste knoflook op en rond de vis, samen met de olijven bij en de takjes tijm. Pers de citroen uit over de vis en overgiet met de olie. Laat gedurende 40 min. in de oven garen.

Kooktip

Je kan dit gerecht ook maken met kerstomaten.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 469; energie (kCal): 113; vetten (g): 8,5; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 2,8; suikers (g): 2,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 881,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Buiten eten
Diner
Zomer
Hoofdgerecht
  • Zeebaars met tuinkruiden en gekonfijte tomatenA