Recept zoekresultatenZandtaart met blauwe vruchten
Delhaize logo
  • Zandtaart met blauwe vruchtenC

Zandtaart met blauwe vruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Zandtaart met blauwe vruchtenC

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 1 ei (voor het zanddeeg)
  • 225 g zelfrijzende bloem (voor het zanddeeg)
  • 80 g kristalsuiker (voor het zanddeeg)
  • 160 g malse boter (voor het zanddeeg)
  • 1 snufje zout (voor het zanddeeg)
  • 6 eidooiers (voor de crème anglaise)
  • 30 g maiszetmeel (voor de crème anglaise)
  • 5 dl melk (voor de crème anglaise)
  • 90 g kristalsuiker (voor de crème anglaise)
  • 1 gousse vanillestokje (voor de crème anglaise)
  • 500 g blauwe bessen (voor de garnituur)
  • 200 g braambessen (voor de garnituur)
  • 1 el poedersuiker (voor de garnituur)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Blauwe bessen | Schaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    22,60 €/kg
    €3,39
    F2001070900327320000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min. + 20 min. baktijd + 30 min. afkoeltijd

    1. Maak het zanddeeg: kneed alle ingrediënten in een slakom tot een stevige en homogene deegbal. Wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
    2. Maak intussen de crème anglaise: snijd het vanillestokje overlangs en schraap er het merg uit. Breng de melk zachtjes aan de kook met het vanillestokje en het merg. Klop de eidooiers met de suiker en het maiszetmeel tot een lint op. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de warme melk toe. Giet het mengsel weer in de kookpot en laat op een zacht vuurtje indikken, terwijl je blijft kloppen (let op, de bereiding mag niet koken!). Giet de crème anglaise in een slakom en laat volledig afkoelen in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel het deeg met een deegrol. Bekleed een taartvorm met bakpapier en leg er het deeg bovenop. Je kunt eventueel ook de deegbal met de vingers in de vorm zelf platdrukken, tot de bodem en de randen bedekt zijn. Bak de taart 20 min. goudbruin in de oven, ontvorm ze en laat ze op een rooster afkoelen.
    4. Verdeel de crème anglaise net voor het opdienen over de taartbodem en bedek ze met de blauwe bessen en de gehalveerde braambessen. Bestuif de taart met bloemsuiker en serveer.

    Tip: Garneer de taartbodem niet te lang op voorhand voor een perfecte krokant-smeltende ervaring.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    Dessert
    • Zandtaart met blauwe vruchtenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Blauwe bessen | Schaal
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    150 gr
    22,60 €/kg
    €3,39
    F2001070900327320000