Zandkoekjes met gebakken ananas, mascarpone en pistachenoten
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Eindejaar
Dessert


Ingrediënten voor 4 Porties
- 2 ananassen
- 100 g patisseriebloem 365
- 100 g mascarpone
- 2 eetlepels gepelde pistachenoten
- 2 afgestreken eetlepels gemalen amandelen
- 40 g fijne kristalsuiker 365
- 65 g boter met zeezout (voor het deeg)
- 15 g boter met zeezout (voor de ananas)
- 1 eetlepel blonde kandijsuiker
- 2 eetlepels verse room 365
Begin met koken
Bereidingstijd: Bereiding- + baktijd: 30 min.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Stort de bloem in een hoopje op het werkblad. Voeg de suiker toe, het amandelpoeder en de in kleine blokjes gesneden boter. Meng en kneed tot een homogeen deeg. Snij het in 4 stukken.
- Rol elke deegportie uit op een vierkant stukje bakpapier met zijde van ongeveer 12 cm. Gebruik een uitsteekring om er rondjes met een diameter van 9 cm uit te snijden. Kneed de restjes samen en maak er een vijfde koekje van (te gebruiken indien nodig). Leg ze met het bakpapier op de ovenplaat en laat ze in de oven lichtbruin bakken (ong. 12 min). Laat ze op een rooster afkoelen.
- Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine blokjes. Bak ze in een pan, op middelhoog vuur, lichtbruin in boter en de kandijsuiker.
- Roer, net voor het serveren, de mascarpone met de room tot de kaas zacht is. Bestrijk de koekjes met een laagje van het kaasmengsel, werk af met de lauwe ananasblokjes (je kan ze in de microgolfoven opwarmen). Bestrooi met gehakte pistachenoten en serveer.
Kooktip
Bereid, samen met de kinderen, een grotere hoeveelheid deeg en laat ze er de vormpjes van hun keuze uitsteken.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 593; energie (kCal): 142; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 16,9; suikers (g): 10,8; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 697,22
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Overig
Alle seizoenen
Dessert