Recept zoekresultatenZalmsalade en tomaten met basilicum
Delhaize logo
 • Zalmsalade en tomaten met basilicumA

Zalmsalade en tomaten met basilicum

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Salade
Zalmsalade en tomaten met basilicumA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
 • 125 g gemengde salade (mesclun)
 • 500 g zalmfilet
 • 400 g datterino kerstomaten
 • zout
 • 8 cl olijfolie extra vierge
 • 20 blaadjes verse basilicum
 • 4 eetlepels citroensap
 • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

 1. Voor de saus: mix in de kom van een keukenrobot de basilicumblaadjes fijn met de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
 2. Snij de zalmfilet in verschillende porties en smeer ze in met olijfolie. Leg ze in een warme pan met antikleefbodem en laat ze 2 min. aan elke kant bakken. Kruid met peper en zout, neem van het vuur en laat rusten.
 3. Verdeel de mesclun en de in 2 gesneden kerstomaten over koude borden. Voeg de zalm toe en overgiet met de basilicumvinaigrette. Serveer meteen.

Kooktip

Een lekkernij met roggebrood of kleine sesambroodjes.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 609; energie (kCal): 147; vetten (g): 11,6; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 8,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 447,17
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Salade
 • Zalmsalade en tomaten met basilicumA