Recept zoekresultatenZalmpastei en koude waterkerssoep
Delhaize logo
  • Zalmpastei en koude waterkerssoepA

Zalmpastei en koude waterkerssoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Lunch
Zalmpastei en koude waterkerssoepA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bosje waterkers
  • 1/2 citroen
  • Fleur de sel
  • Peper van de molen
  • 1/2 sjalot
  • 400 g zalmfilet

Begin met koken

  1. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Bewaar 4 mooie blaadjes voor de versiering.
  2. Blancheer de rest van de blaadjes gedurende 5 minuten in licht gezouten kokend water. Laat vervolgens uitlekken.
  3. Voeg twee lepels kookvocht toe en mix. Kruid met peper en zout.
  4. Zet in de koelkast om een ijskoud mengsel te bekomen.
  5. Snij de zalmfilet in grove blokjes.
  6. Pers de citroen uit over de vis en breng op smaak met peper.
  7. Zet ongeveer 3 minuten in de microgolfoven tot de vis gaar is.
  8. Doe vervolgens in een kom en voeg de fijngehakte sjalot toe. Kruid met zout.
  9. Plet het met een vork tot een pastei.
  10. Zet in de koelkast.
  11. Maak net voor het opdienen met de pastei een quenelle.
  12. Lepel er een beetje koude waterkerssoep rond en versier met een blaadje waterkers.

Kooktip

  • Bewaar de blaadjes waterkers in ijskoud water in de koelkast zodat ze groen en beetvast blijven.
  • Een gezond extraatje: deze bereiding biedt een gezonde portie omega-3 uit de zee en bevat slechts weinig calorieën.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 689; energie (kCal): 165; vetten (g): 10,5; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 1,5; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 16,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 207,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Lunch
  • Zalmpastei en koude waterkerssoepA