Recept zoekresultatenZalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé
Delhaize logo
  • Zalmmoot, saus met bladpeterselie en tabouléA

Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Zalmmoot, saus met bladpeterselie en tabouléA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/4 rode paprika
  • Peper van de molen
  • 20 cl ontvette gevogeltebouillon
  • 5 cl olijfolie
  • 20 g lompviseieren
  • 1 kleine rode ui
  • 150 g gries voor couscous
  • Fleur de sel
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 10 g boter
  • 4 zalmmoten van 125 g elk

Begin met koken

  1. Hou voldoende plukjes bladpeterselie apart voor de versiering en hak de rest grof.
  2. Hou een flink mespuntje apart voor de taboulé en doe in een steelpan met de gevogeltebouillon.
  3. Verwarm 10 minuten op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.
  4. Meng de gries met de olijfolie. Doe daarbij de paprika, het bewaarde mespuntje gehakte peterselie en de fijngehakte ui. Doe er zout en peper op en zet onder kokend water. Laat 5 minuten zwellen.
  5. Verbrokkel vervolgens met een vork.
  6. Laat de boter smelten in een bakpan en braad daarin de zalmmoten aan elke zijde aan. Doe er zout en peper op.
  7. Doe de lompviseieren in de saus en kruid bij met zout en peper.
  8. Schik op elk bord een zalmmoot en een portie taboulé. Giet daarrond saus en versier met een takjes peterselie.
  9. Verwarm 10 minuten op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.

Kooktip

  • Als je de saus vooraf klaarmaakt, bewaar ze dan op een koele plaats, zodat ze haar mooie kleur behoudt. Wij bevelen je aan om de kom saus in een kom met ijsblokjes te zetten.
  • Je kan de saus en de taboulé warm of koud opdienen, afhankelijk van het seizoen en je wensen …

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 688; energie (kCal): 165; vetten (g): 9,9; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 7,8; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 10,8; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 647,62
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Zalmmoot, saus met bladpeterselie en tabouléA