Recept zoekresultatenZalmlapjes met groene botersaus
Delhaize logo
  • Zalmlapjes met groene botersaus

Zalmlapjes met groene botersaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Zalmlapjes met groene botersaus

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 50 g basilicum
  • 4 wortelen
  • 12 cl witte wijn
  • 50 g peterselie
  • 1 tomaat
  • 2 sjalotten
  • 12 plukjes kervel
  • 4 kerstomaatjes
  • 200 g boter
  • 16 bonen ("mange-tout")
  • 50 g bieslook
  • 4 schijfjes zalm

Begin met koken

  1. De wortelen reinigen, in fijne staafjes snijden en voor ¾ gaar koken.
  2. Snijbonen reiningen en beetgaar koken.
  3. Tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
  4. Alle kruiden fijnhakken en 1 min. in een weinig water laten koken. Door een fijne zeef gieten. Enkel het groene vocht wordt voor de saus gebruikt.
  5. 1/4 van de boter smelten en de sjalotten glazig maken. Een glas witte wijn bijgieten en kruiden met peper en zout. Voor de helft laten inkoken en doorzeven. Voeg 10 cl groen vocht bij (voor 4 porties) en laat even doorkoken.
  6. Pan van het vuur nemen, koude boter in stukjes bijvoegen en goed mengen. De saus mag niet meer koken.
  7. Zalmlapjes grillen of in boter bakken.
  8. Groenten opwarmen in boter.
  9. Sausspiegel op bord maken. Zalm in het midden leggen. Groenten errond schikken en stukjes tomaat rond de zalm leggen. Op elk zalmlapje een kerstomaat en een plukje kervel leggen.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Sauzen en specerijen
  • Zalmlapjes met groene botersaus