Recept zoekresultatenZalmfilet met rode curry
Delhaize logo
  • Zalmfilet met rode curry

Zalmfilet met rode curry

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Sauzen en specerijen
Zalmfilet met rode curry

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • Peper van de molen
  • Fleur de sel
  • 20 cl kokosmelk
  • rode currypasta
  • 100 g sojascheuten
  • 1 halve komkommer
  • 4 groene asperges
  • 6 jonge uitjes
  • sojasaus

Begin met koken

  1. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Doe er, als ze warm is, twee eetlepels sojasaus in en bak daarin de zalmfilets aan elke zijde, waarbij het binnenste mals moet blijven. Doe er peper op en zet opzij.
  2. Breek de te harde voet van de asperges en kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze beetvast moeten blijven. Laat uitlekken en hou onder koud water. Snij ze vervolgens in de lengte en in de dikte in twee.
  3. Doe ze in een kom, samen met de sojascheuten en de in staafjes gesneden komkommer.
  4. Doe de in stukjes gesneden jonge uitjes erbij. Doe er zout en peper op.
  5. Meng de kokosmelk met twee eetlepels rode curry tot een homogene bereiding.
  6. Schik op elk bord een portie salade en een zalmfilet. Dien op met een portie warme of koude saus.

Kooktip

  • De zalm kan, net als de saus, naar wens warm of koud worden opgediend ...
  • De "plus" op voedingsgebied:
    Zalm is rijk aan omega 3 vetzuren, die goed bewaard blijven in deze bereiding. Voor een lichtere versie kan je de kokosmelk vervangen door magere yoghurt.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Lente
Sauzen en specerijen
  • Zalmfilet met rode curry