Recept zoekresultatenZalmcarpaccio met pompelmoes
Delhaize logo
  • Zalmcarpaccio met pompelmoesA

Zalmcarpaccio met pompelmoes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Party,Eindejaar
Hapjes
Zalmcarpaccio met pompelmoesA

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 300 g zalmhaasje
  • 1 rode pompelmoes
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • peper en zout
  • 5 g verse kruiden naar keuze (dragon, kervel, basilicum, peterselie

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 30 min. vriestijd

  1. Zet de zalm 30 min in de diepvriezer zodat hij stevig wordt. Snijd hem in ultrafijne sneetjes en verdeel ze over bordjes.
  2. Schil de pompelmoes à vif en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Snijd ze in kleine blokjes. Vang intussen het sap op en pers ook de rest van de pompelmoes.
  3. Besprenkel de zalm met een scheutje olijfolie en pompelmoessap. Breng op smaak en voeg dan de pompelmoesblokjes en de kruiden toe. Dien koel op.

Kooktip

Vind je pompelmoes te bitter? Vervang hem door een sinaasappel, het resultaat is even verrukkelijk.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 783; energie (kCal): 189; vetten (g): 14,7; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 2,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 10,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 89,15
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Party,Eindejaar
Hapjes
  • Zalmcarpaccio met pompelmoesA