Recept zoekresultatenZalmballetjes in tomyamsoep
Delhaize logo
  • Zalmballetjes in tomyamsoep

Zalmballetjes in tomyamsoep

Moeilijkheid

Makkelijk

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Lactose vrij
Hoofdgerecht
Zalmballetjes in tomyamsoep

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,5 l kokend water (voor de tomyamsoep)
  • limoenpartje (voor de afwerking)
  • 2 kl sesamolie (voor de zalmballetjes)
  • grof zeezout (voor de zalmballetjes)
  • sap van ½ limoen (voor de zalmballetjes)
  • zwarte peper (voor de zalmballetjes)
  • 1 bussel koriander (voor de zalmballetjes)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper (voor de zalmballetjes)
  • 1 lente-uitje (voor de zalmballetjes)
  • 400 g zalmfilet (voor de zalmballetjes)
  • 4 stengels citroengras (voor de tomyamsoep)
  • 2 grote wortelen (voor de tomyamsoep)
  • 2 el sojasaus (voor de tomyamsoep)
  • 4 el vissaus (voor de tomyamsoep)
  • sap van 1 limoen (voor de tomyamsoep)
  • 2 el sesamolie (voor de tomyamsoep)
  • 1 bussel koriander (voor de tomyamsoep)
  • 4 dikke tenen knoflook (voor de tomyamsoep)
  • 2 rode chilipepers (voor de tomyamsoep)
  • 7 cm gember bio (voor de tomyamsoep)
  • 4 lente-uitjes (voor de tomyamsoep)
  • 1 paksoi (voor de tomyamsoep)
  • 1 pak broccolini (voor de tomyamsoep)

Begin met koken

Bereidingstijd + kooktijd: 40 min.

  1. Start met het maken van de zalmballetjes: verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Hak het chilipepertje (zonder zaadjes en zaadlijst), de lente-ui en de korianderstelen fijn. Houd de korianderblaadjes apart. Snijd de zalm in grote stukken en maal deze in een kleine foodprocessor of blender tot een grof mengsel. Schep het zalmgehakt samen met de andere ingrediënten (behalve de sesamolie) om in een kom, tot alles gelijkmatig verdeeld is.
  3. Draai hier 24 balletjes van en leg deze op een met (herbruikbaar) bakpapier beklede bakplaat. Wrijf de balletjes in met de sesamolie en plaats 5 min in de oven. Haal ze uit de oven en laat ze rusten op een koud bord, zodat ze niet verder garen.
  4. Bereid de tomyamsoep: snijd de wortelen in julienne en de volledige paksoi in dikke repen. Snijd het onderste harde deel van de broccolini en halveer ze in de lengte. Hak de rest van de stelen in stukjes (schillen is niet nodig).
  5. Snijd de gember in fijne julienne, de knoflook in plakjes en kneus het citroengras. Hak de chilipepers (zonder zaadjes en zaadlijsten), de korianderstelen en de lenteuitjes fijn. Houd de korianderblaadjes eveneens apart voor de afwerking.
  6. Verhit de sesamolie in een grote kookpot en stoof de knoflook, de koriandersteeltjes, het citroengras en ¾ van de gember, ¾ van de chilipepers en ¾ van de lente-ui enkele minuten, zodat de aroma’s vrijkomen. Voeg 1,5 l kokend water, de soja- en vissaus en het limoensap toe. Laat zo’n 15 min. koken op een zacht vuurtje.
  7. Dompel de groenten onder in de bouillon en laat 2 min verder koken. Voeg de zalmballetjes toe en laat nog 1 min. op het vuur staan.
  8. Schep de soep in kommen en werk ze af met de rest van de gember, de chili, de lente-ui en de korianderblaadjes. Serveer met extra partjes limoen.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Lactose vrij
Winter
Hoofdgerecht
  • Zalmballetjes in tomyamsoep