Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie
Delhaize logo
  • 00:00
    -04:54
  • Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie

Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Andere
Kerst
Hoofdgerecht
Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 bio zalmfilets met vel
  • peper
  • 1 koffielepel truffelolie
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 5 dl melk
  • 125 g boter
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 feuille laurierblad
  • 50 dl water
  • 600 g jonge spinazie
  • 1 bloemkool
  • muskaatnoot

Begin met koken

  1. Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze gaar in de melk samen met het water, het bouillonblokje en de laurier. Giet nadien de bloemkool af en houd het kookvocht bij. Voeg 50 g boter toe, kruid met peper en zout en mix de bloemkool fijn. Voeg een halve koffielepel truffelolie toe en meng nogmaals goed.
  2. Spoel de spinazie in koud water en blancheer hem. Wring de spinazie goed uit tot hij geen overtollig water meer bevat en hak fijn. Pel en snipper de sjalot en pers het teentje knoflook. Zet een pot op het vuur met 50 g boter en stoof de spinazie met de sjalot en de knoflook. Kruid goed met peper en zout en muskaatnoot.
  3. Verwarm de oven voor op 160°C. Kruid de zalm met peper en zout. Zet een anti-kleefpan op het vuur met de overige boter, de olijfolie en korst de zalm erin. Bak hem eerst op de velkant en nadien op het visvlees. Laat hem dan nog 10 min. garen in de voorverwarmde oven. Zorg ervoor dat de zalm nog een beetje rauw is vanbinnen, zo voorkom je dat hij te droog wordt.
  4. Serveer de zalm op de spinazie samen met de bloemkoolpuree. Druppel er nog een beetje truffelolie over.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Kerst
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -04:54
  • Zalm mi-cuit met puree van bloemkool, truffelolie en gestoofde spinazie