Recept zoekresultatenZalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasaus
Delhaize logo
  • Zalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasausA

Zalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

4 op 5
Hoofdgerecht
Zalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g bio-zalmfilet
  • 4 zoete biopuntpaprika’s
  • 1 ronde biocourgette
  • 1/2 bioknolselder
  • 350 g gekookte rode biolinzen
  • 6 takjes biotijm
  • peper en zout
  • 2 biosjalotten (voor de rucolasaus)
  • 100 g biorucola (voor de rucolasaus)
  • 2 dl bioroom (voor de rucolasaus)
  • 1 dl bio witte wijn (voor de rucolasaus)
  • 1/2 biogroentebouillonblokje (voor de rucolasaus)
  • 20 g bioboter (voor de rucolasaus)
  • peper en zout (voor de rucolasaus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilets | Atlantisch | Met vel | Bio
    +/- 225 gr
    +/-36,99€/kg
    +/-€8,32
  • Zoete puntpaprika | 3St
    270 gr
    11,07 €/kg
    €2,99
  • Courgette | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Knolselder | Cat1
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 45 min.

    1. Haal de zalm uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Snijd de geschilde knolselder en de ontpitte courgette in heel kleine blokjes (brunoise). Fruit ze 5 min. op een vrij hoog vuur in een braadpan met 2 el olijfolie. Kruid met peper, met zout en voeg de ontdooide linzen toe. Meng 2 min. en haal de pan van het vuur.
    3. Snijd de paprika’s overlangs in 2 en ontpit ze. Vul ze met de groentebrunoise en leg ze in een grote geoliede ovenschaal. Schuif 20 min. in de oven.
    4. Maak intussen de saus: fruit de gehakte sjalotten 2 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de boter. Voeg de witte wijn, 2 dl water en het verkruimelde halve bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat voor de helft op een matig vuurtje inkoken. Mix fijn met de helft van de rucola en breng verder op smaak.
    5. Verwarm een antiaanbakpan zonder vetstof. Snijd de zalm in 4 porties. Smeer ze in met olijfolie en gril ze 2 min. aan één kant en 1 min. aan de andere kant in de hete braadpan. Kruid met peper, met zout en voeg 2 takjes tijm toe.
    6. Serveer de zalm met de saus en de gevulde paprika’s. Werk af met tijm en geef er de rest van de rucola bij.

    Nutritionele informatie

    Per portie: Energie: 958 kcal - Vetten: 52 g - Koolhydraten: 60 g - Vezels: 17 g - Eiwitten: 54 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Zalm mi-cuit, gevulde zoete puntpaprika’s en rucolasausA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Zalmfilets | Atlantisch | Met vel | Bio
    +/- 225 gr
    +/-36,99€/kg
    +/-€8,32
  • Zoete puntpaprika | 3St
    270 gr
    11,07 €/kg
    €2,99
  • Courgette | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Knolselder | Cat1
    1 st
    1,35 €/st
    €1,35