Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalm in de oven met krieltjes en asperges
Delhaize logo
  • Zalm in de oven met krieltjes en aspergesB

Zalm in de oven met krieltjes en asperges

door Sofie Dumont

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Pasen
Hoofdgerecht
Zalm in de oven met krieltjes en aspergesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 bussel groene asperges
  • 500 g krieltjes
  • 1 citroen
  • 150 g Kalamataolijven
  • 5 el olijfolie
  • 6 takjes tijm
  • peper en zout
  • 1 hele zalmfilet zonder vel (+- 800g)
  • 2 bolle el kappertjes
  • 1 biosinaasappel (voor de saus)
  • 1,5 dl olijfolie extra zuiver (voor de saus)
  • 1 ruime el honing (voor de saus)
  • 1 ruime el mosterd (voor de saus)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Olijven | Zwart | Bio
    150 gr
    16,67 €/kg
    €2,50
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. (+ 15 min. kooktijd)

    1. Kook de krieltjes in de schil, op je eigen manier.
    2. Verwarm de oven voor op 230°C. Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met olie en bestrooi met peper en zout. Controleer de zalmfilet nog even op graten. Leg hem in de ovenschaal en smeer hem in met olijfolie.
    3. Breek het harde uiteinde van de asperges af en bestrijk ze langs alle kanten met 1 el olijfolie.
    4. Plet de gekookte krieltjes lichtjes met een groot mes en snijd de citroen in 8. Meng de aardappelen, de citroenpartjes, de olijven, de kappertjes, 2 el olijfolie en peper. Schik ze rond de zalm, leg er de asperges bovenop, bestrooi met 4 takjes tijm en schuif 15 min. in de oven.
    5. Maak intussen de saus: meng de honing en de mosterd. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe, terwijl je de saus met een garde opklopt, net als een mayonaise. Voeg 1 el geraspte sinaasappelzeste en het sap van een halve sinaasappel toe.
    6. Bestrooi de zalm met verse tijm en geef er de saus apart bij.

    Tip van Sofie:

    Snijd het uiteinde van de asperges niet, maar breek ze één voor één af: zo knakken ze automatisch waar het moet!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 869; energie (kCal): 210; vetten (g): 17,8; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 8,2; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,2; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 763,98
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Pasen
    Hoofdgerecht
    • Zalm in de oven met krieltjes en aspergesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Asperges | Groen | Import
    450 gr
    11,44 €/kg
    €5,15
  • Krielaardappelen
    1 kg
    2,05 €/kg
    €2,05
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Olijven | Zwart | Bio
    150 gr
    16,67 €/kg
    €2,50