Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenZalm gravlax in alle eenvoud
Delhaize logo
  • Zalm gravlax in alle eenvoudD

Zalm gravlax in alle eenvoud

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Zalm gravlax in alle eenvoudD

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 750 g zalmfilet met vel
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel dille
  • 3 el fijne suiker
  • 3 eetlepels dijonmosterd
  • 3 el fijn zout uit Guérande
  • peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Reeds in je keuken
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Mosterd | Dijon
    30 cl
    4,63 €/l
    €1,39
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 24 à 48 u. koeltijd

    1. Leg de zalmfilet in een lange schaal, met de velkant naar onder. Bestuif met zout, suiker en kruid met peper. Besmeer de vis met mosterd en bedek hem met de gehakte dille. Schik er de citroen in schijfjes bovenop. Bedek volledig en strak met vershoudfolie en leg er een snijplank en gewichten bovenop (bokalen, conservenblikken ...). Laat 24 à 48 u. in de koelkast marineren.
    2. Schraap de garnituur voorzichtig van de zalm met een mes. Snijd de vis in fijne sneetjes en serveer.

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: Energie: 221 kcal • Vetten: 16 g • Koolhydraten: 2 g • Vezels: 0 g • Eiwitten: 18 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Voorgerecht
    • Zalm gravlax in alle eenvoudD

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Bio | Citroen | 4 st
    420 gr
    4,64 €/kg
    €1,95
  • Dille
    20 gr
    54,50 €/kg
    €1,09
  • Reeds in je keuken
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Mosterd | Dijon
    30 cl
    4,63 €/l
    €1,39