Recept zoekresultatenZalm Gravlax met sinaasappel en cassonade, wasabi-sojasaus
Delhaize logo
  • Zalm Gravlax met sinaasappel en cassonade, wasabi-sojasaus
    C
Zalm Gravlax met sinaasappel en cassonade, wasabi-sojasausC

Zalm Gravlax met sinaasappel en cassonade, wasabi-sojasaus

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 1 grote zalmfilet zonder vel (1,2 kg)
  • 6 biosinaasappelen
  • 2 citroenen bio
  • 450 g blonde kandijsuiker
  • 8 el olijfolie
  • 2 afgestreken el wasabi
  • 1 dl sojasaus
  • 30 g dille
  • 200 g gember
  • 700 g grof zeezout
  • 1 krulandijvie (fijnproeverssla) (voor het slaatje)
  • 1 el Xérès-azijn (voor de salade)
  • 4 el olijfolie (voor het slaatje)
  • 1 bussel bieslook (in een schaaltje) (voor het slaatje)
  • zout (voor het slaatje)
  • 1 grote zalmfilet zonder vel (1,2 kg)
  • 6 biosinaasappelen
  • 2 citroenen bio
  • 450 g blonde kandijsuiker
  • 8 el olijfolie
  • 2 afgestreken el wasabi
  • 1 dl sojasaus
  • 30 g dille
  • 200 g gember
  • 700 g grof zeezout
  • 1 krulandijvie (fijnproeverssla) (voor het slaatje)
  • 1 el Xérès-azijn (voor de salade)
  • 4 el olijfolie (voor het slaatje)
  • 1 bussel bieslook (in een schaaltje) (voor het slaatje)
  • zout (voor het slaatje)

Begin met koken

: 40 min + 12 tot 48 u marineertijd
1
Bekleed een grote schaal met een heel lang stuk vershoudfolie, dat je ruim over de randen laat hangen (3 x de lengte van de filet).Verwijder eventuele graten van de zalm met een pincet. Snijd indien nodig de zijkanten van de filet weg en leg de zalm in de schaal. Rasp 100 g gember en meng met de zestes van 1 citroen en de zestes van 3 sinaasappelen. Wrijf er de zalm mee in. Wikkel de geraspte vruchten apart, goed strak, in vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast. Meng de cassonade, het zeezout en 20 g fijngehakte dille. Bedek de vis volledig met dit mengsel. Dek de schaal strak en luchtdicht af met de vershoudfolie. Laat 12 à 48 u in de koelkast rusten (12 u is echt een minimum) en giet af en toe het vrijgekomen vocht weg.
2
Saus: pers het sap van de 6 sinaasappelen en houd een beetje zeste apart voor de afwerking. Laat het sap voor de helft inkoken in een steelpan, op een matig vuurtje, en laat afkoelen. Rasp de rest van de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp. Voeg het sap van de 2 citroenen, de olijfolie, de wasabi, de sojasaus en het gembersap toe aan het ingekookte sinaasappelsap.
3
Verwijder het garnituur volledig van de zalm, spoel de vis onder koud water en dep hem droog. Snijd hem in fijne plakjes op de dienschotel. Bestrooi de zalmplakjes met de rest van de gesnipperde dille en met een beetje geraspte sinaasappelzeste. Breng de krulandijvie op smaak met gesnipperd bieslook, azijn, olijfolie en zout. Dien de zalm koel op met de saus en het slaatje.
1
Bekleed een grote schaal met een heel lang stuk vershoudfolie, dat je ruim over de randen laat hangen (3 x de lengte van de filet).Verwijder eventuele graten van de zalm met een pincet. Snijd indien nodig de zijkanten van de filet weg en leg de zalm in de schaal. Rasp 100 g gember en meng met de zestes van 1 citroen en de zestes van 3 sinaasappelen. Wrijf er de zalm mee in. Wikkel de geraspte vruchten apart, goed strak, in vershoudfolie en bewaar ze in de koelkast. Meng de cassonade, het zeezout en 20 g fijngehakte dille. Bedek de vis volledig met dit mengsel. Dek de schaal strak en luchtdicht af met de vershoudfolie. Laat 12 à 48 u in de koelkast rusten (12 u is echt een minimum) en giet af en toe het vrijgekomen vocht weg.
2
Saus: pers het sap van de 6 sinaasappelen en houd een beetje zeste apart voor de afwerking. Laat het sap voor de helft inkoken in een steelpan, op een matig vuurtje, en laat afkoelen. Rasp de rest van de gember grof en pers met de vingers het sap uit de pulp. Voeg het sap van de 2 citroenen, de olijfolie, de wasabi, de sojasaus en het gembersap toe aan het ingekookte sinaasappelsap.
3
Verwijder het garnituur volledig van de zalm, spoel de vis onder koud water en dep hem droog. Snijd hem in fijne plakjes op de dienschotel. Bestrooi de zalmplakjes met de rest van de gesnipperde dille en met een beetje geraspte sinaasappelzeste. Breng de krulandijvie op smaak met gesnipperd bieslook, azijn, olijfolie en zout. Dien de zalm koel op met de saus en het slaatje.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 800; energie (kCal): 192; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 25,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 352,51
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 800; energie (kCal): 192; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 28,3; suikers (g): 25,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 2,1; zout (g): 0,8. Energie (kcal/portie): 352,51
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Scandinavisch
Gluten vrij
Moederdag,Kids
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Zalmfilet | Gerookt | Bio

Delhaize

Zalmfilet | Gerookt | Bio

125 gr

Bio

€9,49

Persappelsienen | Net

Delhaize

Persappelsienen | Net

3 kg

€4,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Wasabi pasta

Saitaku

Wasabi pasta

43 gr

€3,85

Saus | Soja

Suzi Wan

Saus | Soja

14,3 cl

€4,45

Dille | kruiden | Verpakt

Delhaize

Dille | kruiden | Verpakt

2 × 20 gr

€3,30

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

2 × 150 gr

Bio

€3,58

Zeezout | Grof | Grijs

Delhaize

Zeezout | Grof | Grijs

1 kg

€1,99

Witloof | Gastronomisch

Delhaize

Witloof | Gastronomisch

175 gr

€2,69

Azijn | Xérès

Taste of Inspirations

Azijn | Xérès

25 cl

€1,89

Bieslook | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Bieslook | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€40,16