Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenZachte cake met chocoladekastanjes
Delhaize logo
  • Zachte cake met chocoladekastanjesD

Zachte cake met chocoladekastanjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

1 op 5
Andere
Overig
Dessert
Zachte cake met chocoladekastanjesD

Ingrediënten voor 7 Porties

7 Porties
  • 180 g boter
  • 200 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 20 g boter voor de schotel
  • 250 g gekookte kastanjes, natuur
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 150 g honing
  • 1/4 theelepel vanillepoeder

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Breek de chocolade. Laat au bain-marie smelten met de boter. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  3. Mix de kastanjes tot puree. Voeg de eieren en de honing toe en meng. Voeg de vanille en de chocolade-botermengeling toe.
  4. Beboter een cakevorm en stort het deeg erin. Zet de vorm in een grotere vorm en vul deze voor 3/4 met kokend water. Bak 25 minuten in de oven.
  5. Opdienen: laat de cake afkoelen alvorens hem te snijden. Bewaar in de koelkast om hem makkelijker te kunnen snijden.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1484; energie (kCal): 356; vetten (g): 25,7; verzadigde vetten (g): 15,6; koolhydraten (g): 24,7; suikers (g): 18; vezels (g): 4; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 509,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Zachte cake met chocoladekastanjesD