Recept zoekresultatenZachte cake met chocoladekastanjes
Delhaize logo
  • Zachte cake met chocoladekastanjes
    D
Zachte cake met chocoladekastanjesD

Zachte cake met chocoladekastanjes

Makkelijk
< 30 min.
1/5

Ingrediënten voorPorties

7 porties
  • 180 g boter
  • 200 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 20 g boter voor de schotel
  • 250 g gekookte kastanjes, natuur
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 150 g honing
  • 1/4 theelepel vanillepoeder
  • 180 g boter
  • 200 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 20 g boter voor de schotel
  • 250 g gekookte kastanjes, natuur
  • 4 eieren (op kamertemperatuur)
  • 150 g honing
  • 1/4 theelepel vanillepoeder

Begin met koken

: 25 min.
1
Breek de chocolade. Laat au bain-marie smelten met de boter. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
3
Mix de kastanjes tot puree. Voeg de eieren en de honing toe en meng. Voeg de vanille en de chocolade-botermengeling toe.
4
Beboter een cakevorm en stort het deeg erin. Zet de vorm in een grotere vorm en vul deze voor 3/4 met kokend water. Bak 25 minuten in de oven.
5
Opdienen: laat de cake afkoelen alvorens hem te snijden. Bewaar in de koelkast om hem makkelijker te kunnen snijden.
1
Breek de chocolade. Laat au bain-marie smelten met de boter. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
3
Mix de kastanjes tot puree. Voeg de eieren en de honing toe en meng. Voeg de vanille en de chocolade-botermengeling toe.
4
Beboter een cakevorm en stort het deeg erin. Zet de vorm in een grotere vorm en vul deze voor 3/4 met kokend water. Bak 25 minuten in de oven.
5
Opdienen: laat de cake afkoelen alvorens hem te snijden. Bewaar in de koelkast om hem makkelijker te kunnen snijden.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1484; energie (kCal): 356; vetten (g): 25,7; verzadigde vetten (g): 15,6; koolhydraten (g): 24,7; suikers (g): 18; vezels (g): 4; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 509,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1484; energie (kCal): 356; vetten (g): 25,7; verzadigde vetten (g): 15,6; koolhydraten (g): 24,7; suikers (g): 18; vezels (g): 4; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 509,08
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Kids
Overig
Zomer,Herfst
Dessert

Ingrediënten voor 7 personen

Toon:

Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet

Lindt

Chocolade | 99% cacao | Noir absolu | Tablet

4 × 50 gr

€13,80

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Honing | Berg

Delhaize

Honing | Berg

250 gr

€3,49

Vanillepoeder

Vahiné

Vanillepoeder

8 gr

€7,19

Reeds in je keuken

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Totaal:
€26,57