Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenYoghurt, vers fruit en dadelgranola
Delhaize logo
  • Yoghurt, vers fruit en dadelgranolaA

Yoghurt, vers fruit en dadelgranola

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Yoghurt, vers fruit en dadelgranolaA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 600 g fruit naar keuze: bananen, mango’s, passievruchten, aardbeien, blauwe bessen ...
  • 800 g halfvolle yoghurt Griekse stijl
  • Munt en amandelen voor de afwerking (optioneel)
  • 5 Medjooldadels (voor de granola)
  • 100 g hazelnoten (voor de granola)
  • 80 g amandelen (voor de granola)
  • 80 g zadenmix (voor de granola)
  • 50 g pompoenpitten (voor de granola)
  • 300 g havervlokken (voor de granola)
  • 3 el ahornsiroop (voor de granola)
  • 4 el kokosolie (voor de granola)
  • 1/2 kl kaneelpoeder (optioneel) (voor de granola)

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. + 25 min. baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de dadels, de hazelnoten en de amandelen grof. Meng ze goed met de zaden, de pompoenpitten, de havervlokken, de ahornsiroop, de gesmolten kokosolie en, eventueel, het kaneelpoeder. Bedek een ovenplaat met bakpapier en verdeel er de bereiding over. Laat 15 min. in de oven bakken en meng af en toe. Laat afkoelen.
  2. Schil de vruchten indien nodig, snijd ze in stukken, haal er de pulp uit (passievruchten), verwijder de steeltjes …
  3. Verdeel de yoghurt over kommen en leg er het fruit bovenop. Voeg granola toe en werk af met munt (+ eventueel met enkele gehalveerde amandelen om een leuk uiltje te maken, zoals op de foto).

Tip: Laat de granola volledig afkoelen (héél belangrijk!) en bewaar de rest op kamertemperatuur in een bokaal of een metalen doos. Hij blijft +- 1 maand goed.

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Dessert
  • Yoghurt, vers fruit en dadelgranolaA