Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om « sommige roomijs van het merk Häagen-Dazs » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenYoghurt met aardbeien, wortelen en rode biet
Delhaize logo
  • Yoghurt met aardbeien, wortelen en rode bietC

Yoghurt met aardbeien, wortelen en rode biet

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Ontbijt
Yoghurt met aardbeien, wortelen en rode bietC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 kleine gekookte rode biet
  • 1 wortelen
  • 500 g aardbeien
  • 1 citroen
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 yoghurt natuur
  • een paar gehakte muntblaadjes

Begin met koken

  1. Snijd de gekookte rode biet in blokjes, rasp de wortel en snijd de aardbeien in stukken.
  2. Doe alles in een kleine stoofpot met het sap van de citroen en kristalsuiker.
  3. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen, tot de ingrediënten mals zijn. Laat afkoelen.
  4. Breng je natuuryoghurt op smaak met een paar lepeltjes van deze compote en werk eventueel af met een paar gehakte muntblaadjes.
  5. Bewaar de rest van de compote 3 à 4 dagen in de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 499; energie (kCal): 119; vetten (g): 0,6; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 26,9; suikers (g): 25,9; vezels (g): 1,2; eiwitten (g): 1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 222,29
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Ontbijt
Ontbijt
  • Yoghurt met aardbeien, wortelen en rode bietC