Recept zoekresultatenYoghurt limoen, appel en vanille
Delhaize logo
  • 00:00
    -14:51
  • Yoghurt limoen, appel en vanille

Yoghurt limoen, appel en vanille

door Bart Desmidt

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Dessert
Yoghurt limoen, appel en vanille

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 4 verse muntblaadjes
  • 2 Granny Smith-appels
  • 200 g limoensorbet
  • 1 limoen
  • 75 g halfopgeklopte room
  • 3 kleine blaadjes gelatine
  • 10 g suiker (voor de appel)
  • 50 g suiker (voor de yoghurt)
  • 100 g mascarpone
  • 1 vanillestok
  • 10 Napoleon snoepjes

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    900 gr
    2,61 €/kg
    €2,35
  • Sorbet citroen limoen
    55 cl
    4,16 €/l
    €2,29
  • Begin met koken

    Yoghurt

    • Mascarpone en suiker zacht opwarmen met de vanillestok. Laat er de voorgeweekte gelatine in smelten en verwijderde vanillestok. 
    • Voeg het mengsel bij de Griekse yoghurt. 
    • Voeg wat zeste van limoen toe en het sap van een halve limoen. 
    • Meng goed door met een klopper. 
    • Spatel de halfopgeklopte room er voorzichtig onder. 
    • Vul de bodem van een glas op met de yoghurt en plaats in de koelkast.

    Appel

    • Schil en snij de appel in fijne brunoise. Breng op smaak met wat suiker, limoenzeste, fijngesneden munt en sap van halve limoen. 
    • Schik op de crème van Griekse yoghurt.

    Caramel

    • Mix in een blendertje de snoepjes tot een fijn poeder. 
    • Verwarm de oven voor op 150°C. 
    • Neem een bakplaat en leger een vel boterpapier op. 
    • Zeef het poeder van snoepjes gelijk over het papier met een dikte van ongeveer 1mm. steek er enkele ronde vormen uit. 
    • Plaats in de oven gedurende 1 minuut. 
    • Zet de oven af en wacht tot de caramel zachtjes smelt en blinkt over de ganse oppervlakte. 
    • Neem de plaat uit de oven en leg het papier omgekeerd met de caramel naar beneden op de tafel. 
    • Laat afkoelen en neem het papier eraf.

    Sorbet

    • Maak een mooie bol van de sorbet en schik op de appelen.
    • Werk af met de caramel.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • 00:00
      -14:51
    • Yoghurt limoen, appel en vanille

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Yoghurt | Grieks | 10% v.g.
    500 gr
    3,58 €/kg
    €1,79
  • Verse | Munt
    20 gr
    74,50 €/kg
    €1,49
  • Appels | Granny Smith | Verpakt
    900 gr
    2,61 €/kg
    €2,35
  • Sorbet citroen limoen
    55 cl
    4,16 €/l
    €2,29