Recept zoekresultatenYoghurt- en basilicummayonaise
Delhaize logo
  • Yoghurt- en basilicummayonaise

Yoghurt- en basilicummayonaise

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Bijgerechten
Yoghurt- en basilicummayonaise

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 500 g Griekse yoghurt
  • 2 eigelen
  • 1 el mosterd
  • 1/2 citroen
  • 5 cl zonnebloemolie
  • 1 bussel fijne basilicum
  • zout en peper
  • 1 bussel basilicum

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min. (+ 4 u uitlektijd)

  1. Bekleed een zeef met een filterdoek (of een stuk gaas) en giet er 500 g volle Griekse yoghurt in. Laat 4 u in de koelkast uitlekken.
  2. Mix 2 eidooiers met 1 el mosterd, het sap van 1⁄2 citroen en 5 cl zonnebloemolie.
  3. Voeg de blaadjes van 1 bussel klassieke basilicum toe, samen met de helft van de blaadjes van 1 bussel basilicum Pistou en mix opnieuw.
  4. Voeg net voor het opdienen de uitgelekte yoghurt toe. Kruid met peper en zout en werk af met de rest van de basilicum Pistou.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Gluten vrij
Bijgerechten
  • Yoghurt- en basilicummayonaise